En rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klar på under en halvtime. Jeg har brukt biffkjøtt, men den kan gjerne lages med kylling, svin eller annet kjøtt også.
Woken:
2 løk, strimlet
600 g biffstrimler, kyllingstrimler, lammestrimler eller svinestrimler
1 ts salt
1 ts pepper
3 ss maisenna
3 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili, finhakket
2 ss ingefær på glass
1 ss riseddik
1/2 dl soyasaus
3 ss brunt sukker
1 ts sesamolje
250 g sukkererter, renset og delt i 2 på skrå
1/2 rød paprika i tynne strimler
Rapsolje til steking
Til servering:
4 porsjoner nudler, kokt etter anvisning på pakka
1 neve koriander
2 vårløk i strimler
1 ss sesamfrø, ristet i tørr panne
Legg kjøttet i en pose, sammen med maisenna, salt og pepper og rist det godt, så kjøttet blir dekket på alle kanter.
Rør sammen eddik, soyasaus, sukker og sesamolje.
Fres løken og kjøttet i en stekepanne med olje, på høy varme, så det får fin, brun farge. Tilsett hvitløk og ingefær og la det frese 1/2 min. under omrøring. Tilsett soyablandingen, paprika og sukkererter. Kok opp under omrøring og server med nudler, vårløk og koriander.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.