En deilig gryterett med fløtesaus smaker ekstra godt når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer.
800 g oksekjøtt (f.eks. rundbiff)
3 finhakkede løk
1 pk aromasopp
1 pk sjampinjong
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 fl. hvitvin
2 laurbærblader
2 ts timian
4 ss oksefond
2 ts rosmarin
2 ts nykvernet pepper
10 poteter
4 gulrøtter
1 bunt persille
3/4 ltr fløte
Start med å brune terninger av oksekjøtt (f.eks. rundbiff). Tilsett løk og brun videre i noen minutter, før du tilsetter soppen i skiver og lar den brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, hvitvin, laurbærblader, timian, rosmarin og pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Legg i poteter i terninger, gulrøtter og finhakket bladpersille og rør inn oksefond og fløte. La det småkoke i ca. 1 time, før du smaker til med salt og pepper. Server gjerne gryteretten med godt brød.
Du finner flere spennende og velsmakende gryteretter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.