Eple- og fennikelsaus er nydelig til både rød og hvit fisk. Oppskriften er passe til 6 personer.
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 fennikel, finhakket
1 ss smør
1 eple, skrelt og finhakket
1/2 dl hvitvin
1 ss kyllingfond
1/2 l fløte
Salt og pepper
Blank løk, hvitløk og fennikel i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett eple, vin og fond og la de koke inn til det nesten ikke er noe væske igjen. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter til det tykner litt. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Du finner flere spennende og varierte sausoppskrifter her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.