Eplesaus er perfekt tilbehør til svin og fjærkre, som f.eks. kylling og and. Den kan også brukes til rød fisk.
1 løk, finhakket
2 epler, skrelt og i små terninger
100 g smør
6 dl eplejuice
2 ss konjakk
1 laurbærblad
1 ss kyllingfond
Lys maisennajevner
Salt og pepper

Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice, konjakk og laurbærblad og la det koke i 30 min. Sil av løken og eplene, hell sausen tilbake i kjelen og smak til med pepper og kyllngfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, til sausen er passe tykk.

Du finner masse spennende sausoppskrifter HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.