Eplesaus til kjøtt- og fiskeretter smaker godt til mye forskjellig, for eksempel lam, svin, kylling, and og rød fisk.
1 løk, finhakket
2 epler, skrelt og i små terninger
100 g smør
6 dl eplejuice
1 laurbærblad
1-2 ss kyllingfond
4 dl fløte
Ev. lys maisennajevner
Salt og pepper
Fres løk og epler i smøret til løken er blank, men ikke brun. Tilsett eplejuice og laurbærblad og la det koke inn til 1/3. Ta ut laurbærbladet og kjør blandingen til en jevn masse med stavmikser og hell på fløte. La det koke til sausen tykner litt, ca. 15 min. Smak til med pepper og kyllingfond, til sausen er passe salt. Kok opp og tilsett maisennajevner, om du vil ha sausen tykkere.
Du finner masse oppskrifter på saus, både tradisjonelle og mer spennende varianter, her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.