Ecuador har en spennende og variert matkultur. Siden klimaet er variert, dyrker de både ris, poteter, epler, pærer, ananas, bananer og appelsiner. I tillegg har de spennende vekster, som vi aldri har hørt om. De som bor ved kysten spiser mye sjømat fra Stillehavet, mens befolkningen i høyden, lenger inn i landet har helt andre spesialiteter.
Nasjonalretten er helstekt marsvin.
- Bananpudding
- Ceviche av laks
- Ceviche av laks (Salma)
- Chimichurri
- Empanadas
- Fersk tunfiskbiff
- Flan fra Sør- og Mellom-Amerika
- Friterte plantanas
- Guacamole
- Kokosis med vanilje
- Kokospudding med ananas i rom- og karamellsaus
- Limesyltet løk
- Maistortilla
- Rekecocktail med sting og avokadokrem
- Salsa
- Tacokalv
- Tomatsalsa – min aller beste
- Tortillas