Eriks eplegelé er broderns spesialitet og den smaker helt nydelig. Den kan brukes som pålegg, men passer også perfekt til kjøttretter, som f.eks. and, kylling, biff og vilt.
1 ltr friskpresset eplejuice
1 vaniljestang av god kvalitet
1 ts sukker
1 pose fruktpektin
Varm en kopp vann i en liten kjele til vannet damper. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland frø og sukker med en myk kniv på en skjærefjøl. Tilsett vaniljefrøene i det varme vannet og la det trekke i en time. Varm opp eplejuicen til maks 60 grader (høyere varme på eplesaft endrer smaken og gir ikke et like godt fruktig preg). Tilsett fruktpaktin og sil i vaniljevannet, så det meste av frøene kommet med. Rør godt til fruktpektinen er oppløst.
Hell Eriks eplegelé over i egnet form/glass og sett kaldt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.