Erte- og rotgrønnsaksuppe er en deilig og mettende variant av den vanlige ertesuppen. Jeg lager alltid en stor porsjon og fryser ned halvparten til senere bruk.
1 pakke tørkede, gule erter
2 svineknoker (jeg bruker 1 røkt og 1 urøkt)
4 finhakkende løk
2 finhakkede persillerøtter
1 sellerirot i terninger
Pepper
Fersk timian
2 laurbærblader
6 gulrøtter i terninger
1 kålrot i terninger
2 finstrimlede purrer
Dag 1: Legg ertene i vann over natta.
Dag 2: Legg svineknoker i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og skum av. Hell vannet av ertene og legg dem i kjelen, sammen med knokene, løken, persillerøtter og sellerirøtter. Tilsett pepper, noen kvister timian og laurbærblader. La det småkoke i noen timer, minimum to, før du tar opp knokene, skjærer av kjøttet og skjærer det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen og tilsett gulrøtter, kålrot og purre. La alt koke i 20-30 minutter minutter til, til grønnsakene er kokt. Ta ut beina og server med flatbrød eller annet godt brød.
Suppen blir enda bedre ved oppvarming.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.