Erte- og rotgrønnsaksuppe

Erte- og rotgrønnsaksuppe

Erte- og rotgrønnsaksuppe er en deilig og mettende variant av den vanlige ertesuppen. Jeg lager alltid en stor porsjon og fryser ned halvparten til senere bruk.

1 pakke tørkede, gule erter

2 svineknoker (jeg bruker 1 røkt og 1 urøkt)

4 finhakkende løk

2 finhakkede persillerøtter

1 sellerirot i terninger

Pepper

Fersk timian

2 laurbærblader

6 gulrøtter i terninger

1 kålrot i terninger

2 finstrimlede purrer

Dag 1: Legg ertene i vann over natta.

Dag 2: Legg svineknoker i en kjele og dekk dem med vann. Kok opp og skum av. Hell vannet av ertene og legg dem i kjelen, sammen med knokene, løken, persillerøtter og sellerirøtter. Tilsett pepper, noen kvister timian og laurbærblader.  La det småkoke i noen timer, minimum to, før du tar opp knokene, skjærer av kjøttet og skjærer det i terninger. Legg både bena kjøttet tilbake i kjelen og tilsett gulrøtter, kålrot og purre. La alt koke i 20-30 minutter minutter til, til grønnsakene er kokt. Ta ut beina og server med flatbrød eller annet godt brød.

Suppen blir enda bedre ved oppvarming.

 

Erte- og rotgrønnsaksuppe
Erte- og rotgrønnsaksuppe

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese