Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annen kraft også, eller koke ertene med knoke.
1 pakke tørkede, gule erter
Bayonneskinke i terninger
2 finhakkende løk
1 finhakket sellerirøtter
Pepper
Fersk timian
1 laurbærblad
2 gulrøtter
1 finstrimlet purre
Dag 1: Legg ertene i vann over natta.
Dag 2: Hell vannet av ertene og legg dem i kjelen, sammen med løk og sellerirøtter. Fyll opp med møljekraft, tilsett pepper, noen kvister timian og laurbærblader. La det småkoke i noen timer, minimum to. Tilsett kjøttet, gulrøtter og purre. La ertesuppe med møljekraft og bayonneskinke koke i 20 minutter til, til grønnsakene er ferdig kokt.
Server ertesuppe av møljekraft med godt brød, møljebrød eller flatbrød. Du finner oppskrift på et velsmakende, grovt grytebrød her. Hjemmelaget møljebrød finner du oppskrift på her. Du kan også kjøpe det ferdig.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.