Salat med couscous og biffstrimler er supert om du har rester etter en biffmiddag. Om du ikke har biffrester, kan du bruke roastbiff i denne retten, det smaker også nydelig.
2 porsjoner couscous
1 ss kyllingfond
2 ss olivenolje
1 pose sukkererter
Salat etter eget ønske, finstrimlet
Spissrødkål, eller vanlig rødkål, finstrimlet
1 vårløk, finstrimlet
Rester av ytre eller indrefilet, i strimler
1 neve granateplekjerner
1 neve spirer, f.eks. reddik
Gi sukkerertene et raskt oppkok og kjøl dem øyeblikkelig ned i iskaldt vann. Skjær av endene og del dem i tre. Kok couscous etter anvisning på pakken, men tilsett fond og olje. Fordel den på tallerkener eller på et stort fat. Legg på salat, kål, paprika, sukkererter, kjøtt, vårløk, granateplekjerner og spirer. Server salaten med valgfri dressing, f.eks. denne med mango og karri.
Dressing:
1/2 beger creme fraiche
1 dl majones
1 ss karri
2 ss mangoeddik
Salt og pepper
Bland alt sammen, smak til med salt og pepper og sett kaldt til den skal brukes.
Salat med couscous og biffstrimler passer godt til både lunsj og middag, men er også perfekt som en koserett på kvelden.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.