Kalde matretter er fremtredende i det estiske kjøkkenet. De bruker mye blodmat, kjøtt og pølser servert med potetsalat eller rødbetsalat. Sild og ål er også mye brukt, ofte syltet, eller røkt. Estiske piroger (pirukad), fylt med enten kjøtt, kål eller gulrøtter er populært. En kuriositet, er at kabaret kommer fra Estland.
- Bær med vaniljekesam og eggelikør
- Biff stroganoff
- Deilige grillspyd
- En lettvinn og velsmakende eplekake
- Fastelavnsboller
- Gløgg – glühwein – mulled wine
- Gulasjsuppe
- Havregrøt
- Kabaret eller aspik
- Luftig og kjempegod loff
- Perfekt potetpuré
- Pickles
- Pickles er mer enn sylteagurk
- Potetmos
- Rabarbrakake – en ganske perfekt en
- Sildesalat
- Sildetallerken
- Smørdampede rotgrønnsaker
- Svinesteik i sous vide med gammeldags brun saus
- Sylte