Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Event Series Event Series: Halloween

Halloween

31. oktober 2025

Halloween, eller allehelgens markeringer er det en urgammel takkefest med røtter i gammel norrøn tradisjon og keltisk folketro. Den gangen delte man ut mat, frukt og nøtter. Grunnen til dette var at de håpet det skulle gi gode avlinger, eller tilgivelse fra kirken. I tillegg trodde de at de døde kunne komme tilbake til vår virkelighet denne dagen, så det ble satt ut mat til dem også.

Etter at halloween kom til USA med irske innvandrere på 1800-tallet, har markeringen endret seg betydelig. I 1911 begynte utkledde barn å gå fra dør til dør i Canada og på 1930-tallet begynte «trick or treat» å bli populært i USA.

Jeg er ikke spesielt begeistret for denne dagen og synes det er leit at i takt med at populariteten har økt, har interessen for å gå julebukk, som er en gammel tradisjon i Norge avtatt.

Du finner oppskrift drinken, som heter vampyrens kyss, her og på godteri, som kan deles ut på både denne dagen og andre passende dager, her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Detaljer

Dato:
31. oktober 2025
Series: