- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Hummerdagen
25. september
Hummerdagen feires i Australia i dag. Hummer er fantastisk godt og kan varieres etter humør og årstid.
Noen funfacts om hummer:
- Hummerblod er blått
- Vanligvis er hummer en flekkete brun, men genetiske mutasjoner har ført til røde, blå, flerfargede og albino hummer
- Når hummeren blir kokt, frigjøres astaxanthin i skjellene, og gjør at den blir knallrød
- Hver gang en hummer bytter skjell, vokser de 20 %
- Unge hummer bytter skjell flere ganger i året, men fra de veier ca. 500 g, skjer det en gang i året
- Etter å ha funnet et trygt gjemmested, fjerner de skallet, inkludert slimhinnen i tarmen. Under det gamle skallet er alt rynkete og det nye skallet er mykere enn huden din
- Jo varmere vannet er, jo raskere vokser hummer
- Hummer har tre par antenner
- Hummerklør har forskjellig størrelse og brukes til forskjellige formål. Den større kloen bruker den til å bryte opp muslinger, krabber og kråkeboller. Den lille kloen brukes til å rive maten i biter
- Hunnhummer sparer på sæd i mange måneder. De oppbevarer den i en beholder mellom bena i seks til ni måneder før hun befrukter eggene, som deretter sitter fast på halen i ytterligere seks til ni måneder
- Nyklekket hummer flyter de første to ukene
- Den største hummeren som noen gang er registrert ble fanget nær Nova Scotia i 1977 og veide 20,1 kg
- Hummer kan gjenkjenne hverandre
- Selv om det er usikkert om hummer kan føle smerte, gjorde Sveits det ulovlig å koke levende hummer i 2018
Det meste av hummeren vi kjøper i norske butikker, er avlivet og fraktet i lake fra Canada.
Du finner oppskrifter med hummer HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.