Latvias uavhengighetsdag
18. november
Latvias uavhengighetsdag, også kalt Lāčplēsisdagen, feires 18. november hvert år, til minne om uavhengigheten fra Russland i 1918. Dagen feires med konserter, fyrverkeri og fakkeltog.
Latvias mattradisjoner er påvirket av landene rundt dem. De vanligste ingrediensene er poteter, hvete, bygg, kål, løk, egg og svinekjøtt. På grunn av de fire årstidene, er det latviske kjøkkenet markant sesongbasert. Maten er generelt ganske fet og de bruker lite krydder. De spiser vanligvis tre måltider om dagen. Frokosten er gjerne et smørbrød eller en omelett, med melk til. Lunsjen består ofte av suppe og en dessert. Til kveldsmat velger mange å spise enda stort måltid.
Du finner oppskrifter fra Latvian her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.