- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Malis uavhengighetsdag
22. september
Malis uavhengighetsdag markeres i dag, som en feiring av frigjøringen fra Frankrike i 1960. Dagen feires med at flagget heises på offentlige steder, militærparader, taler og diverse kulturelle begivenheter, som dans, musikk og kunstneriske forestillinger.
Mali har store variasjoner i mattradisjonene basert på hvor i landet du befinner deg.
Ris og hirse er basisvarer i Mali, som er en matkultur sterkt basert på korn. Korn tilberedes vanligvis med sauser laget av spiselige blader, som spinat, søtpotet eller baobab, med tomat peanøttsaus. Rettene serveres ofte med grillet kjøtt (kylling, fårekjøtt, biff eller geit).
Populære retter i Mali er bl.a. fufu, jollofris og maafe (peanøttsmørsaus).
Du finner oppskrifter fra Mali HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.