Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Melondagen i Turkmenistan

11. august

Melondagen i Turkmenistan markeres andre søndag i august hvert år. Dagen feires med en stor utstilling av meloner i alle varianter, i tillegg til danse- og musikkarrangementer i hovedstaden, Ashgabat.

Det finnes fire hovedslekter av meloner. Melonslekter er et komplisert emne fordi de kan være paraplybetegnelser for et ganske bredt spekter av arter og planter av samme art kan krysse med hverandre.

De fleste typer meloner vil falle inn i en av disse fire slektene:

Citrullus:

Citrullusmeloner inkluderer bl.a. vannmelon og de er lett gjenkjennelige pga. formen på bladene som er dypt flikete.

Cucumis:

Slekten Cucumis inkluderer både meloner og agurker, som er nært beslektet med melon. Honning- og cantaloupemelon tilhører denne slekten, som inkluderer veldig mange varianter og er en av de mest dyrkede melonslektene.

Benincasa:

Benincasa er uvanlig å finne i vanlige hager. Det er bare ett medlem av denne slekten, Benincasa hispida (vokskalebassen). Den kommer fra Sørøst-Asia og spises som en grønnsak når den er moden.

Momordica:

Momordica (bittermelon) er en melonslekt med litt flere varianter. Bittermelon ser mest ut som en agurk og brukes i mange asiatiske retter.

Melondagen i Turkmenistan

Med alle melonvariantene i verden, burde det være noen for enhver smak, og om du også vil feire melondagen, finner du inspirasjon her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Detaljer

Dato:
11. august

Hva synes du?