- Dette arrangement har allerede funnet sted.
Zimbabwes nasjonaldag
16. april
Zimbabwes nasjonaldag feires som en markering av frigjøringen fra Stor-Britannia i 1980. Dagen symboliserer frihet, samhold og styrke. Zimbabwe har ingen kystlinje og det spiller selvfølgelig en rolle for matkulturen.
Maismel er en viktig del av Zimbabwes kosthold. Den brukes til å lage bota, som er smaksatt med peanøttsmør og de spiser til frokost. Sadza inneholder også maismel og spises til lunsj eller middag. Ellers spiser de kjøtt, som lages til stuing, stekes, grilles eller soltørkes. Boerewors, som er en svine- eller oksekjøttpølse, spises ofte. De spiser også mye kylling og ris. De er fortsatt påvirket av den britiske koloniseringen og drikker te flere ganger daglig.
Du finner deilig mat fra Zimbabwe her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.