1. juledag

Første juledag spiser vi lang julefrokost, med masse deilig mat og alle som kan krype og gå er invitert. Du finner bilder og oppskrifter fra måltidet her.   Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis. Du kan også følge bloggenFortsett å lese "1. juledag"

Bacondagen

Bacondagen markeres i Australia i dag. Funfacts om bacon: Kineserne fant opp bacon for mer enn 3000 år siden Den aller første baconfabrikken åpnet i 1770 i England Bacon ble brukt til å lage eksplosiver under andre verdenskrig Det finnes en egen baconkirke med mer enn 25 000 medlemmer under budet «Pris bacon» Camp BaconFortsett å lese "Bacondagen"

Nyttårsaften

Nyttårsaften er årets siste dag og markerer slutten på det gregorianske kalenderåret og begynnelsen på et nytt, som innledes med 1. nyttårsdag. Samoa og Kiribati, midt i Stillehavet, er de første som feirer det nye året. Om du trenger tips til nyttårsmenyen, er det mye spennende å velge i her.

Sudans uavhengighetsdag

Sudans uavhengighetsdag feires i dag til minne m frigjøringen fra Storbritannia og Egypt i 1956. Folk kler seg i flaggets farger, som er rødt, hvitt, grønt og svart denne dagen. Sudans mattradisjoner er en blanding av arabiske, nubiske, egyptiske, tyrkiske og levantinske mattradisjoner. Mange av matrettene har eksistert i tusenvis av år. De spiser myeFortsett å lese "Sudans uavhengighetsdag"

Bloody Marydagen

Bloody Marydagen markeres i USA i dag. Bloody Mary er en populær frokostdrink. Jeg liker godt å få et glass av den på flyturer, av en eller annen grunn. Fargen ligner på blod og drinken er oppkalt etter Englands første regjerende dronning, som er ansett som ganske blodtørstig, etter at hun dømte ca. 300 mennesker tilFortsett å lese "Bloody Marydagen"

Haitis uavhengighetsdag

Haitis uavhengighetsdag feires 1. januar hvert år, som en markering av løsrivelsen fra Frankrike i 1804. Som et karibisk land, er Haitis mattradisjoner kreolsk og er påvirket av en blanding av afrikanske, franske, spanske, arabiske tradisjoner i tillegg til Taíno (urfolkene i Karibia) sine tradisjoner. Du finner oppskrifter fra Karibia her. Om du vil abonnereFortsett å lese "Haitis uavhengighetsdag"

Buffetdagen

Buffetdagen feires i Australia i dag. Buffet kan være alt fra store, flotte matarrangementer til at venner møtes og alle lager med seg noe, som settes frem og deles. Om du har lyst til å lage en buffet, kan du finne inspirasjon HER.

Myanmars nasjonaldag

Myanmar (tidl. Burma) feirer nasjonaldagen sin 4. januar etter at de ble selvstendige fra Storbritannia  i 1948. Myanmar har grense mot Bangladesh, India, Kina, Laos og Thailand. De har også en lang kystlinje mot Andamanhavet og Bengalbukta. Dette gjør at de har en spennende matkultur, preget av både nabolandene og havet. Du finner spennende oppskrifterFortsett å lese "Myanmars nasjonaldag"

Pølsedagen

Pølsedagen markeres i Storbritannia 5. januar, hvert år. Pølser kan være så mangt, fra de mest stusselige og smakløse wienerpølser, til de mer kraftige, saftige og smakfulle. De kan både brukes i matretter og være selve maten, men masse spennende tilbehør. Pølser lages av malte, oppblandete kjøtt- og blodprodukter med forskjellige tilsetninger. Om du ogsåFortsett å lese "Pølsedagen"

National Shortbread Day

National Shortbread Day feires i USA i dag. Det er kanskje ikke så mye feiring, men shortbread har fått sin egen dag. Mamma har en nydelig oppskrift på shortbread, som jeg gjerne vil dele og du finner den her.

Ortodoks jul

Ortodoks jul feires i dag. Det ortodokse trossamfunnet, som er den tredje største grenen av kristendommen står sterkt i Hellas, Russland og flere andre østeuropeiske land. Om du ikke har fått nok julefeiring enda, har du muligheten i dag og du finner juleoppskrifter her.

Cassouletdagen

Cassouletdagen i USA markeres 9. januar hvert år. Cassoulet var opprinnelig en restegryte, men har etter hvert blitt ansett som en litt finere gryterett. Du finner mange gryteretter som kunne vært kalt cassoulet i bloggen, sjekk her.       Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved åFortsett å lese "Cassouletdagen"

Dagen for tyske epler

Dagen for tyske epler markeres 11. januar hvert år, for å hedre betydningen av eplet i tysk kultur og økonomi. Eplet er den mest populære frukten i Tyskland og dyrkes i mange forskjellige varianter. Jeg vet ikke om vi får tak i tyske epler i butikken, men uansett er dette en fin dag å lageFortsett å lese "Dagen for tyske epler"

Lohri

Lohri er en populær festival som feirer vintersolverv, nord i India, hvert år. Feiringen består av bålbrenning, festmat, dansing og gaver. Om du også har lyst til å feire lohri, finner du oppskrifter på deilig indisk mat her.

Den internasjonale Hot and Spicy Food Day

Den internasjonale Hot and Spicy Food Day er i dag og er til ære for noen av de sterkeste matrettene i verden. Til ære for dagen finner du link til noen av chilirettene i bloggen her.

Suppebyttedagen

Suppebyttedagen er tredje lørdag i januar hvert år og tanken bak denne dagen er at du kan lage din favorittsuppe, møte andre suppelagere og bytte suppe med hverandre. Denne dagen kommer selvfølgelig fra USA, men kanskje en god idé? Uansett finner du masse fristende suppeoppskrifter her.

Verdens snømanndag

Verdens snømanndag er 18. januar hvert år. Jeg har ikke noen snømannoppskrift, men du kan finne en av favorittdrinkene mine, snowball her, og to til tre snøballer blir fort en snømann.

Cheese Lovers Day

Cheese Lovers Day markeres i Storbritannia i dag. Favorittosten deres er, ikke overraskende, cheddar. Hver brite spiser i snitt 241,2 kg cheddar i året. Om du også har lyst til å markere denne osteelskedagen, finner du oppskrifter med ost her.

Vinens dag feires i Sverige

Vinens dag feires i Sverige etter et initiativ fra det svenske vinakademiet (Svenska Vinakademien). I Norge er vi også glade i vin og i 2021 solgte Vinmonopolet over 16 mill. liter vin, så vi burde vel også ha vår egen vindag. Uansett kan jeg slå et slag for å bruke vin i maten. Vinen girFortsett å lese "Vinens dag feires i Sverige"

Paidagen

Paidagen markeres i USA i dag. Pai kan varieres i nesten det uendelige og lages både som lunsjrett, til middag og som dessert. Om du har lyst til å lage pai i dag, enten som lunsj, middag, kveldsrett eller som dessert, finner du oppskrifter på deilige paier her.

Peanøttsmørdagen

De aller første som lagte peanøttsmør, var inkaene, men USA adopterte det og satte det i produksjon i 1895 og har siden det vært et av de mest populære påleggene deres. Jeg bruker nesten aldri peanøttsmør på brødskiva, men veldig ofte som ingrediens i matretter. USA feirer peanøttsmørdagen i dag og om du også vilFortsett å lese "Peanøttsmørdagen"