Potetklubb med duppe

Potetklubb var noe av det beste jeg visste som barn. Jeg har vokst opp med mormors nydelige potetklubb. Etter jeg ble voksen, var jeg så heldig å få ei venninne fra Nord-Trøndelag, som introduserte meg for duppe, som er en saus med brunost, som passer perfekt til klubben og det salte flesket. Denne oppskriften er laget etter ca.mål, for melmengden må tilpasses potetene. Det må være mulig å forme baller, som ikke skal gå i stykker i kokingen, men samtidig vil vi ikke ha «sprettballer» heller. Du får 14 – 16 klubb av denne oppskriften.

20 store poteter

3 dl hvetemel

3 dl byggmel

4 ts salt

Mal potetene i kjøttkverna. Press ut overflødig vann og rør inn salt og mel.

Kok opp en stor kjele med vann. Form potetmassen til boller med handa og ei skje og legg dem forsiktig i kjelen. La dem småkoke i ca 1 time.

Serveres med stekt flesk og stekefettet, dersom du er fra mine hjemtrakter, eller med duppe til.

Duppe: 

4 ss brunost

3 ss sukker

2 ss hvetemel

3 dl melk

salt

Alt blandes og kokes opp.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese