Falafel med hummus og tahinisaus

Falafel med hummus og tahinisaus er en nydelig rett fra Midtøsten. Falafel er kikertkaker med mye smak, og flere av landene i området mener at det er akkurat dem som er opprinnelseslandet. De kan serveres med forskjellig type tilbehør, f.eks. som jeg har gjort her eller i pita. Det er viktig at alle de andre ingrediensene er klare før falafelene.

Falafel:

100 g tørre kikerter

100 g tørre hestebønner uten skall (split broad beans, fava beans)

4 vårløk

4 hvitløksfedd

20 g frisk korianderblader

15 g frisk bladpersille

1 ts bakepulver

¼ ts malt allehånde

¼ ts malt kanel

1 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

¼ ts malt ingefær

¼ ts malt hvit pepper

1 ts salt

Bløtlegg kikerter og bønner i vann over natten eller min. 8 timer. Hell av vannet.

Bland alt og kjør til fin mos i hurtigmikser eller stavmikser. Sett kaldt i en tett boks til de skal stekes. Bruk falafelutstikker eller rull til boller og friter i 5 deler mais- eller rapsolje, tilsatt 1 del olivenolje til de har fått fin farge. Det tar 3-5 min. Fisk dem opp og la dem renne av seg på tørkepapir. Server falafelene med en gang de er klare.

Tahinisaus:

50 g tahini

1/2 sitron, kun saften

Ev. vann

Salt og pepper

Bland sammen tahini og sitronsaft og spe med vann til en tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Salaten:

Rødkål i fine strimler

Kål i fine strimler

Gulrot, revet

Agurk i terninger

Vårløk, strimlet

Paprika i strimler

Granateplekjerner

Dressing:

1 del limesaft

2 deler olivenolje

Hummus:

1 boks kikerter i lake, skylles og tørkes

1/2 ts bakepulver

1/2 dl sitronsaft

2 fedd hvitløk

1/2 ts salt

1 dl tahini

1/2 ts spisskummen

1 ss ekstra virgin olivenolje

Alt kjøres i blender eller med stavmikser til en jevn masse. Pyntes med litt olivenolje og et dryss sumak eller paprika.

 

Server falafel med hummus og tahinisaus sammen med salat og kanskje pita, som du finner oppskrift på her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese