Farget sukker er dekorativt og enkelt å lage. Det er lekkert å dekorere glass og desserter med det og noen av dem smaker i tillegg veldig godt.
Konditorfarget sukker:
100 g sukker
1-6 dråper konditorfarge
2 dråper vaniljeekstrakt
En tett plastpose
Mål opp sukker i en pose. Tilsett farge og vaniljeekstrakt. Knyt igjen posten øverst, så det er igjen god plass til å bevere sukkeret. Rist løs til fargen har jevnet seg ut. Om du synes det er for lite farge, tilsettes bare mer og om du synes den burde vært lysere, rister du inn mer sukker. Oppbevarer det i en tett boks til det skal brukes.
Urtefarget sukker:
100 g sukker
Finrevet skall fra 1/2 lime
2 dl friske urter (f. gaukesyre eller mynte)
Kjør sukker, limeskall og urter i en foodprosessor. Bre det utover en tallerken og la det tørke litt, før du strør det over desserten, eller oppbevarer det i en tett boks til det skal brukes.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.