Fattoush (fattush, fatush, fattoosh, eller fattouche) er en salat som spises i mange av landene i Midtøsten. Fattoush kan spises alene, som en lunsjrett, eller som forrett, siderett, eller som en del av en meze.
Dressing:
3 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
2 hvitløksfedd presset eller finrevet
1 ts sumak
1 ts granateplesirup
1/2 ts tørket mynte
1/2 ts salt
Nykvernet sort pepper
Visp sammen sitronsaft, hvitløk, sumak, granateplesirup, tørket mynte, salt og pepper. Rør sakte inn olivenolje, visp kontinuerlig til den er emulgert. Sett til side, mens du lager salaten.
Salat:
1 stort salathode strimlet
1 stor tomat i terninger
1/2 grønn paprika i terninger
5 reddiker i terninger
1 agurk i terninger
2 vårløk i strimler
1 neve frisk persille, finhakket
Bland salat, tomater, agurker, grønn paprika, reddiker, grønn løk og persille i en stor serveringsbolle. Hell dressingen over og bland sammen.
Stekt pitabrød:
1 stort pitabrød skåret i trekanter
3 ss olivenolje
Salt og pepper
Fres pitabrødet i oljen på middels varme i en stor panne, til brødet er sprøtt og gyllent. Rør jevnlig, det tar ca. 5-7 minutter.
Tilsett det stekte pitabrødet i salaten rett før servering.
Du finner flere spennende og velsmakende salater fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.