Ferske vårruller

Ferske vårruller er en deilig, vietnamesiske rett, som vi gjør som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alle ingrediensene er klare til bruk og står på tallerkner rundt kjøkkenøya. Alle i familien legger i litt hver i rispapiret og sistemann ruller sammen og legger dem på fat.

500 g laksefilet

1 pk rispapir

1 rød chili

2 lime

8 ss soyasaus

2 ts akasiehonning

4 ss rapsolje

1 dl koriander

4 vårløk

1 agurk

1/2 rødløk

2 gulrøtter

1 fl hoisinsaus

1 fl sweet chilisaus og/eller peanøttsaus

Legg laksen i en ildfast form. Finhakk chili og riv limeskall av lime. Bland chili, limeskall, soyasaus, akasiehonning og rapsolje. Hell blandingen over laksen og la den marinere i blandingen i minimum 1 time, før du steker den i stekeovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

La laksen hvile litt før du flaker den opp med en gaffel.

Grovhakk koriander, skjær vårløk, agurk, rødløk og gulrøtter i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin eller rivjern.

Legg et ark rispapir i lunket vann i ca. 10 sekunder og la det renne litt av seg. Legg i litt laks, grønnsaker, koriander og litt hoisinsaus på rispapiret. Brett inn sidene og rull det stramt sammen. Gjenta til det er tomt for ingredienser.

Server ferske vårruller med kokte risnudler, ekstra hoisinsaus, sweet chilisaus og/eller peanøttsaus.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese