Filopakket fiken med chèvre er super som forrett, kveldsrett, eller som en del av et tapasbord. Filodeig og ferske fiken kjøpes på Meny, eller en annen velassortert matbutikk. Denne oppskriften er passe til 8 personer som forrett eller 4 som en liten kveldsrett.
8 store fiken
180 g chèvre med ramsløk, eller annen chèvre eller annen smørbar, hvit geitost du liker
1 ts pepper
80 g smør, smeltet
8 ark filodeig
8 ts flytende honning
Litt gressløk, finhakket
Salatblad og ev. spiselige blomster til pynt
Del hvert filoark i fire, pensle dem og legg dem oppa hverandre. Skjær av ev. stilken på fikenene og skjær et kryss 2/3 ned i hver fiken, fra toppen. Åpne fikenene og gi dem et dryss med pepper. Sett fikenene midt på hver sin filostabel, fordel chèvre i fikenene, risle litt honning i hver og dryss på gressløk. Pakk filodeigen sammen til små pakker rundt fikenene, sett dem på bakepapir og stek litt under midten av ovnen på 200 grader i 12 – 15 min.
Server filopakket fiken med chèvre varme. Du kan gjerne servere dem med litt vellagret balsamico.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.