Fine rundstykker med frømiks

Fine rundstykker med frømiks er luftige og saftige og nydelig tilbehør til supper, gryteretter, eller til frokost med deilig pålegg på. Denne oppskriften gir ca. 20 rundstykker.

125 g smør

1 pk gjær

6 dl melk

1 egg, sammenpisket

1 kg hvetemel

150 g frømiks

1 ss sukker

1/2 ts bakepulver

1 ts salt

Til pensling: 1 sammenpisket egg tilsatt 1 skvett melk

Fine rundstykker med frømiks Fine rundstykker med frømiks

Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett egget. Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 20 like deler, om du veier, er ca. 100 g per rundstykke passe. Legg dem på bakepapirdekket stekeplate og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Pensle dem og stek dem midt i ovnen på 190 grader i 10-15 minutter.  Avkjøl på rist.

 

Fine rundstykker med frømiks
Fine rundstykker med frømiks

 

Fine rundstykker med frømiks kan gjerne fryses halvstekte og stekes ferdig når de skal brukes. Da smaker de som nybakte.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese