Finnbiff

Finnbiff

Finnbiff eller reinskav er en deilig viltgryte med reinsdyrskav, som du finner i frysedisken i matbutikken. Jeg liker å lage en stor porsjon, som jeg fryser ned i porsjoner som vi bruker på hektiske hverdager.

1 kg reinsdyrskav

4 ss smør til steking

500 g fersk sopp, f.eks. kantareller eller sjampinjong i skiver

300 g bacon i terninger

4 løk i strimler

3 dl seterrømme

3 dl fløte

2 ss viltfond

100 g brunost

1 laurbærblad

2 ss tyttebærsyltetøy

10  knuste einebær

4 kvister fersk timian eller 1 ts tørket

Ta reinsdyrskavet ut av fryseren og la det ligge noen minutter i romtemperatur.

Brun sopp og bacon i litt av smøret og legg det over i en gryte. Stek reinsdyrskavet i to omganger i resten av  smøret og hell det over i den samme gryten. Kok ut pannen med litt vann og hell dette også over i gryten.

Tilsett rømme, fløte, brunost, tyttebærsyltetøy, viltfond, knuste einebær, laurbær og timian, og la gryten koke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og server med poteter, valgfrie grønnsaker og tyttebærsyltetøy.
Jeg har brukt friske bønner, som har fått et raskt oppkok i vann tilsatt smør.

Finnbiff
Finnbiff

 

Du finner flere velsmakende og varierte retter med reinsdyr og annet vilt her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese