Finnbiff med potetmos, eller reinskav med potetmos er deilig som søndagsmiddag. Du finner reinskav i frysedisken i matbutikken. Jeg liker å lage en stor porsjon, som jeg fryser ned i porsjoner som vi bruker på hektiske hverdager.
Finnbiff:
1 kg reinsdyrskav
4 ss smør til steking
500 g fersk sopp, for eksempel kantareller eller sjampinjong i skiver
300 g bacon i terninger
4 løk i strimler
3 dl seterrømme
3 dl fløte
2 ss viltfond
100 g brunost
1 laurbærblad
2 ss tyttebærsyltetøy
10 knuste einebær
4 kvister fersk timian eller 1 ts tørket
Ta reinsdyrskavet ut av fryseren og la det ligge noen minutter i romtemperatur.
Brun sopp og bacon i litt av smøret og legg det over i en gryte. Stek reinsdyrskavet i to omganger i resten av smøret og hell det over i den samme gryten. Kok ut pannen med litt vann og hell dette også over i gryten.
Tilsett rømme, fløte, brunost, tyttebærsyltetøy, viltfond, knuste einebær, laurbær og timian, og la gryten koke til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper og server med poteter, valgfrie grønnsaker og tyttebærsyltetøy.
Potetmos:
500 g mandelpoteter, eller andre melne poteter
150 g smør
6 ss fløte
Salt og pepper
Skrell mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten.
Mos potetene, og rør inn smeltet smør og fløte. Pisk til du får en jevn og luftig potetmos og smak til med salt og pepper.

Du finner flere velsmakende og varierte retter med reinsdyr og annet vilt her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.