Fish and chips er en veldig populær rett hos oss og jeg synes det er smart å lage den når det ikke er så kaldt, så du kan stå med frityrkjelen ute. Fisken i fish and chips skal egentlig lages med en røre av mel, øl og bakepulver, men jeg synes denne varianten med panko blir enda bedre. Du finner panko i de asiatiske hyllene i matbutikken, men du kan erstatte den med strøkavring om du ikke får tak i. Tartarsausen minner om remulade, men smaker mye bedre. Den kan lages i forveien og settes kaldt til den skal brukes.
Tartarsaus:
1 pose majones
1 ss agurkmiks
3 ss kapers
1 ts engelsk sennep, eller dijon
Litt finhakket persille
Alt røres sammen og smakes til med salt og pepper.
Fisken:
Del 150 g fisk per pers. i passe biter, ta på salt og pepper og sett den kaldt, helst en times tid. Saltet gjør fisken litt fastere. Dypp fiskestykkene i mel, sammenpisket egg, mel og deretter egg igjen, før de rulles i panko (eller strøkavring). Stek 3 fiskestykker av gangen i frityrolje på 170 grader til de er gylne. Det tar ca. 10 minutter.
Ertepuré:
Ertepuréen finner du oppskrift på her.
Chips:
Du finner oppskrift på Chips (pommes frites) her
Jeg liker å servere chipsen i disse hendige kurvene fra Kitch’n, men du kan gjerne bruke en liten bolle til hver.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.