Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker

Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker

Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker er deilig hverdagsmat, som faktisk ikke er så tidkrevende som man skulle tro. Hjemmelagde fiskeboller er kjempegodt og mye sunnere enn ferdigkjøpte, siden de inneholder mye fisk. Oppskriften gir ca. 40 fiskeboller.

1 kg hvit fiskefilet, f.eks. kolje, sei eller torsk

1 ss salt

2 egg

2 ss potetmel

1 ts løkpulver

1 ts hvit pepper

3 dl kremfløte

2 dl helmelk

1 neve gressløk, finhakket

1 neve frisk dill, finhakket

Skjær fiskefiletene i terninger, legg dem i en foodprocessor, sammen med egg og salt og kjør det sammen til en tykk, seig masse. Skrap ned fiskemassen på kantene, så alt blir jevnt blandet.

Tilsett potetmel, løkpulver og hvit pepper og kjør videre. Bland sammen melk og fløte og tilsett det litt og litt i fiskeblandingen. Pass på at det er godt blandet før du heller i mer fløtemelk. Pass på å skrape blandingen ned, så alt blir godt blandet.

Rør inn gressløk og dill og form avlange fiskeboller med en spiseskje, som du dypper i kaldt vann mellom hver bolle.

Kok opp 2 liter lettsaltet vann, tilsatt 2 ss fiskefond i en stor, vid kjele. Legg fiskebollene, skru ned varmen og sett på lokk. La fiskebollene trekke i ca. 20 minutter og snu dem etter halve tiden. Pass på at det ikke koker.

Hvit saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

3 dl kraft fra koking av fiskebollene

4 dl helmelk

1 dl kremfløte

Salt og hvit pepper

Smelt smøret i en stor kjele, som har plass til fiskebollene i tillegg til sausen. Tilsett hvetemelet og rør godt sammen. Spe med litt og litt fiskekraft og melk, mens du rører, så du får en fin saus uten klumper. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke, mens du rører i ett par minutter. Om du synes sausen blir for tykk, kan du spe med litt mer fiskekraft eller melk. Smak til med salt og litt hvit pepper og legg i fiskebollene. Bland forsiktig og server.

Glaserte gulrøtter og purre:

8 middels store gulrøtter, skrelt og delt i jevne biter

2 små purrer, godt vasket og delt i jevne biter

Vann til koking

2 ss smør

2 ss olivenolje

1 ts salt

2 ts sukker

Litt frisk gressløk, finhakket

Legg gulrøtter og purre i en sautépanne eller en annen stor stekepanne. Hell på vann, så det står 1 cm over grønnsakene. Tilsett smør, olje, sukker og salt. La det koke til væsken er fordampet og grønnsakene er møre og blanke.

 

Server fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker og valgfrie poteter. Jeg har brukt ovnspoteter, men kokte poteter er det vanligste å bruke.

 

Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker
Fiskeboller i hvit saus med glaserte grønnsaker

 

Et tips er å lage ekstra mange fiskeboller og fryse ned i kokekraften, så du har lettvinne middager senere.

Du finner mange spennende fiskeoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese