Flan de Naranja er en spansk appelsin- og karamellpudding. Til forandring fra karamellpuddingen vi bruker i Norge, inneholder ikke denne verken melk eller fløte.
Karamell:
150 g sukker
6-8 ildfaste porsjonsformer
Smelt sukkeret på middels varme i en stekepanne til en lys brun karamell. Fordel karamellen i porsjonsformene, hold formene med grytevotter og sving rundt, så du får karamellen oppover kantene også.
Puddingen:
4 store appelsiner
300 g sukker
1 vaniljestang, delt i to på langs og frøene skrapt ut
14 store eggeplommer
2 store egg
Riv skallet fra 2 av appelsinene fint (kun det gule), press deretter saften fra alle og mål opp 4 dl i en kjele. Tilsett appelsinskall, sukker, vaniljestang og frø og kok opp på middels varme. Rør av og til for å løse opp sukkeret. La blandingen koke i 2 min. på lav varme, før du skrur av varmen.
Visp sammen eggeplommene og hele egg i en bolle og hell appelsinblandingen over eggene, mens du rører hele tiden. Sil egg- og appelsinblandingen gjennom en fin sil over i en mugge.
Fordel blandingen i hver porsjonsform og sett dem i en dyp langpanne i ovnen på 200 grader. Hell kokende vann rundt dem, til vannet dekker 2/3 av formene. Sett ned varmen i ovnen til 100 grader etter 5 min. og stek til puddingene er litt faste. Ta formene ut av ovnen og sett kaldt over natten.
Ved servering skjærer du forsiktig langs kanten på hver form med en liten kniv, legger tallerkenen du skal servere på oppa hver form og snur fort rundt.
Server flan de Naranja med pisket krem eller vaniljeis.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.