Flesk og duppe som mormor lagde det er skikkelig husmannskost og en av de store tradisjonsrettene i Norge.
Den består av sprøstekt flesk, poteter, kålrabistappe og en hvit saus, som kalles duppe.
Kålrabistappe:
1 stor kålrot i terninger
2 gulrøtter
1/2 ts malt muskatnøtt
200 g smør
Fløte til det blir passe konsistens
Kok kålrot og gulrøtter møre i vann. Hell av vannet, mos grønnsakene og tilsett muskatt, smør og fløte til mosen har fin konsistens. Smak til med salt og pepper.
Duppe:
2 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 neve finhakka gressløk
Smelt smører i en kjele og rør inn melet. Spe med litt og litt av melken, mens du rører godt. Det skal bli en tykk, glatt saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så sausen ikke blir brent. Smak til med salt og pepper og rør inn finhakket gressløk.
Kok poteter og stek fleskeskivene i smør. Server poteter, kålrabistappe og flesk og duppe som mormor lagde det.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.