Fletteloff ser lekkert ut og denne oppskriften gi to luftige og kjempegode loff. Det er ikke bare i Norge det lages fletteloff. I Danmark kalles de fletbrød.
125 g smør
6 dl melk
1 pk gjær
1 egg
1 kg hvetemel
1 ss sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts salt
Smelt smør og hell i melk, løs opp gjær i blandingen og tilsett sammenpisket egg.
Bland mel, sukker, bakepulver, salt og tilsett melkeblandingen. Elt godt og la deigen hvile, tildekket, på et lunt sted til den i hvert fall har doblet seg. Del deigen i 2 like deler og hver av dem i tre like deler, som rulles ut til jevne pølser. Flett sammen tre og tre pølser, så du får to fletter. Legg dem på bakepapirdekt stekeplate eller i brødformer og la dem heve til ønsket størrelse i minimum 30 minutter. Stekes på 190 grader i 30-40 minutter. Pensle deretter med en blanding av sammenpisket egg og melk. Dryss over sesamfrø eller valmuefrø før eggeblandingen tørker. Avkjøl på rist.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.