Foccacia er et nydelig italiensk brød, som passer til både supper, gryteretter og tapas (eller antipasti som det heter i Italia). Det kan også brukes alene til lunsj, fylt med f.eks. pesto, mozzarella og spekeskinke. Denne varianten er nesten et måltid i seg selv.
2 ts salt
1 pk tørrgjær
1 kg Tipo 00-mel
Ca. 6 dl vann
2 dl olivenolje
Bland sammen salt, tørrgjær og mel. Tilsett vann og rør deigen raskt sammen uten å elte (foccaciadeig skal være klissete). Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med folie og setter den til heving i kjøleskap over natten. Smør en ildfast form med 1 dl olivenolje, legg i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll disse hullene med 1 dl olivenolje.
Dryss over det du ønsker, f.eks. oliven, soltørkede tomater, hvitløk, flaksalt og ost. La brødet heve litt før du steker det ved 220 grader i 20-25 minutter, eller til brødet er akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.