HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE FORSLAG TIL FORRETTER OG SMÅRETTER FRA FJERN OG NÆR
- Abacate com tunaAbacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en litenFortsett å lese «Abacate com tuna»
- Baba ganoushBaba ganoush (baba ghanoush, baba ghanouj, mutabal, salată de vinete) er en nydelig dipp, laget av auberginer. Den passer somFortsett å lese «Baba ganoush»
- Baconsalat med sennepsdressingBaconsalat med sennepsdressing passer godt, både som lunsjrett, forrett og som en kveldsrett. Jeg er veldig glad i salat ogFortsett å lese «Baconsalat med sennepsdressing»
- BasturmaBasturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt,Fortsett å lese «Basturma»
- Bentes gratinerte rekerettBentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kanFortsett å lese «Bentes gratinerte rekerett»
- Biff- og baconsalat med balsamicodressingBiff- og baconsalat med balsamicodressing er en mettende salat med smak av Middelhavslandene. Balsamicodressing: 1/2 dl Balsamicoeddik 1 dl extraFortsett å lese «Biff- og baconsalat med balsamicodressing»
- BiffsalatBiffsalat er super å lage om du har rester fra et biffmåltid. Oppskriften kan også brukes til andre kjøttslag, somFortsett å lese «Biffsalat»
- Biffsalat med krutongerBiffsalat med krutonger er fantastisk godt en av mine favorittsalater. Den er super å lage når du har rester etterFortsett å lese «Biffsalat med krutonger»
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig som forrett, lunsjrett eller til hovedrett. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden viFortsett å lese «Blåskjell i hvitvin»
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dlFortsett å lese «Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus»
- Blåskjell på italiensk visBlåskjell på italiensk vis er en av mine favorittretter med blåskjell. Oppskriften er passe til 4 personer, dersom den serveresFortsett å lese «Blåskjell på italiensk vis»
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål iFortsett å lese «Blomkål- og squashsuppe»
- Blomkålsalat med baconBlomkålsalat med bacon passer til forrett, som lunsj og som tilbehør til grillmat. Jeg har vært så heldig å fåFortsett å lese «Blomkålsalat med bacon»
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriftenFortsett å lese «Blomkålsuppe»
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt baconBlomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. Det erFortsett å lese «Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon»
- BruschettaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese «Bruschetta»
- CabaretCabaret er en gammel, god matrett, som jeg lager av og til, enten til koldtbord, eller til julefrokosten. Den kanFortsett å lese «Cabaret»
- Cacio e pepeCacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade iFortsett å lese «Cacio e pepe»
- Cajunstyle kyllingsuppeCajunstyle kyllingsuppe er en av mine favorittsupper. Cajun er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA. Cajunmaten erFortsett å lese «Cajunstyle kyllingsuppe»
- CapreseCaprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrettFortsett å lese «Caprese»
- Caprese burrataCaprese burrata er en nydelig forrett eller lunsjrett, som de fleste liker veldig godt. Burrata er en italiensk bøffelost, somFortsett å lese «Caprese burrata»
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. JegFortsett å lese «Carpaccio»
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese «Carpaccio»
- Carpaccio av hvalCarpaccio av hval er en av mine favoritter og kan brukes til lunsj, forrett eller som en del av etFortsett å lese «Carpaccio av hval»
- Carpaccio av laksCarpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder. 400 gFortsett å lese «Carpaccio av laks»
- Carpaccio fritt etter originalen fra VeneziaCarpaccio fritt etter originalen fra Venezia er en nydelig rett, som passer til både forrett, lunsj og som en lettFortsett å lese «Carpaccio fritt etter originalen fra Venezia»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese «Ceviche»
- Ceviche av laksCeviche er en rett fra Sør- og Mellom-Amerika, der fisken blir «kokt» i syren fra lime. Den smaker deilig somFortsett å lese «Ceviche av laks»
- Ceviche av laks (Salma)Ceviche er en deilig rett, som egentlig er fra Peru, men som brukes i store deler Mellom- og Sør-Amerika. JegFortsett å lese «Ceviche av laks (Salma)»
- Dansk smørrebrød med leverposteiDansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerneFortsett å lese «Dansk smørrebrød med leverpostei»
- Dillpannacotta med laks og lakserognDillpannacotta med laks og lakserogn er en lekker og velsmakende forrett. Den kan med fordel gjøres nesten klar dagen iFortsett å lese «Dillpannacotta med laks og lakserogn»
- Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og rekerDillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker er en lekker og velsmakende forrett, som med fordel kan gjøres nesten klar dagenFortsett å lese «Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker»
- Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagretteEgg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette kan brukes til både forrett, hovedrett, kveldskos og til lunsj. Om du ikke harFortsett å lese «Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette»
- EggesalatEggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen påFortsett å lese «Eggesalat»
- En smakfull forrett med fisk og skalldyrEn smakfull forrett med fisk og skalldyr er perfekt selskapsmat, med noe for enhver smak og mye av det kanFortsett å lese «En smakfull forrett med fisk og skalldyr»
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annenFortsett å lese «Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke»
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsjFortsett å lese «Ertesuppe som mormor lagde den»
- Et lettvint italiensk spekefatEt lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lengeFortsett å lese «Et lettvint italiensk spekefat»
- Fersk suppe med sur og søt saus og klotFersk suppe med sur og søt saus og klot er min absolutte favorittmiddag fra barndommen. Jeg fikk alltid smake tilFortsett å lese «Fersk suppe med sur og søt saus og klot»
- Ferske vårrullerFerske vårruller er en deilig, vietnamesiske rett, som vi gjør som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alleFortsett å lese «Ferske vårruller»
- Filippinsk salatFilippinsk salat er selvfølgelig perfekt tilbehør til filippinske retter, men den passer også godt til grillmat og stekte kjøttretter. 1/2Fortsett å lese «Filippinsk salat»
- Filopakket fiken med chèvreFilopakket fiken med chèvre er super som forrett, kveldsrett, eller som en del av et tapasbord. Filodeig og ferske fikenFortsett å lese «Filopakket fiken med chèvre»
- Fiskesuppe av blåskjellkraftFiskesuppe av blåskjellkraft er en en rett, inspirert av maten i Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Du kan gjøreFortsett å lese «Fiskesuppe av blåskjellkraft»
- Fiskesuppe med selvfisket fangst på hyttaFiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet. Den smaker også fantastisk med fisk fraFortsett å lese «Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta»
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en nydelig forrett, lunsjrett, eller den kan være en del av et tapasmåltid. Denne oppskriften girFortsett å lese «Gambas al ajillo»
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en deilig forrett/tapasrett som kan lages på mange måter. på, Denne oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Gambas al ajillo»
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese «Gazpacho»
- Gratinert hummer – hummer thermidorGratinert hummer er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrettFortsett å lese «Gratinert hummer – hummer thermidor»
- Gratinert løksuppeGratinert løksuppe er en av mine barndoms favorittretter og moren min lagde det ofte som lørdagskos. Jeg synes det fortsatt smakerFortsett å lese «Gratinert løksuppe»
- Gratinerte blåskjellGratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskosFortsett å lese «Gratinerte blåskjell»
- Gratinerte krepsehalerGratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er detFortsett å lese «Gratinerte krepsehaler»
- Gratinerte sjøkrepsGratinerte sjøkreps er en helt fantastisk god forrett, som jeg virkelig anbefaler. Meny selger ofte fersk sjøkreps i helgene. 12 sjøkrepsFortsett å lese «Gratinerte sjøkreps»
- Gresk salatGresk salat er kjent for alle som har vært i Hellas. Den serveres som tilbehør, både til lunsj og middagFortsett å lese «Gresk salat»
- Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesausGrillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus er en lekker og velsmakende forrett. Den blir servert med et par salatbladerFortsett å lese «Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus»
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese «Grønn curry kyllingsuppe»
- GrøntrandOppskriften på grøntrand har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget iFortsett å lese «Grøntrand»
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese «Gulasjsuppe»
- Hot cajunsuppe med kyllingHot cajunsuppe med kylling varmer godt, med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kanFortsett å lese «Hot cajunsuppe med kylling»
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese «Hummersuppe med laks og reker»
- Hvit gazpachoHvit gazpacho eller ajo blanco er en kald suppe, laget av mandler. Det vanligste er å bruke skåldede mandler, menFortsett å lese «Hvit gazpacho»
- Hvitløksreker fra HawaiiHvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig,Fortsett å lese «Hvitløksreker fra Hawaii»
- Indiske rekerIndiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese «Indiske reker»
- Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampiItaliensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan ogsåFortsett å lese «Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi»
- Japansk fiskesuppe med tofu og omelettDe fleste av oss forbinder Japan med sushi og ikke suppe. Jeg er ofte i Tollbugata i Drammen og besøkerFortsett å lese «Japansk fiskesuppe med tofu og omelett»
- Kabaret eller aspikKabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelagetFortsett å lese «Kabaret eller aspik»
- Kantarellpai med chèvre og skinkeKantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnenFortsett å lese «Kantarellpai med chèvre og skinke»
- KantarellrisottoKantarellrisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Riktig tilberedtFortsett å lese «Kantarellrisotto»
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese «Kremet blomkålsuppe med bacon»
- Kremet fiskesuppeKremet fiskesuppe smaker godt og passer både som lunsj, forrett, hovedrett og kveldskos. Denne er laget med laks, men duFortsett å lese «Kremet fiskesuppe»
- Kremet gratinert løksuppeKremet gratinert løksuppe er en nydelig, rundere variant av løksuppe, som kan serveres som lunsj, forrett eller som en deiligFortsett å lese «Kremet gratinert løksuppe»
- Kremet laksesuppeKremet laksesuppe smaker nydelig, både til lunsj, som forrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Det passer med bådeFortsett å lese «Kremet laksesuppe»
- Kremet soppsuppeKremet soppsuppe er nydelig mat og med kantareller er den helt magisk. Som sønnen min sier: Livet er for kort tilFortsett å lese «Kremet soppsuppe»
- KveitesuppeKveitesuppe blir kanskje ikke servert så ofte, men den smaker godt og om du ikke har tilgang til kveite, kanFortsett å lese «Kveitesuppe»
- Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirerKyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendigFortsett å lese «Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer»
- Kyllingsalat med krutongerKyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene. 4 kyllingfileter 2 ts tzatzikikrydder Pepper Salaten: 1 glassFortsett å lese «Kyllingsalat med krutonger»
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese «Laks og nudler som i Østen»
- Laksa – en kjapp enLaksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore,Fortsett å lese «Laksa – en kjapp en»
- Laksa med nudlerLaksa med nudler går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er fra peranakankulturen, som er en blandingskultur med kinesiskeFortsett å lese «Laksa med nudler»
- Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkremLakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem er en velsmakende forrett. Laksen serveres rå, så jeg bruker alltid Salma, som smakerFortsett å lese «Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem»
- LaksemousseLaksemousse både ser lekkert ut og smaker godt. Jeg synes den passer fint som festmat og gjøres klar i forveien,Fortsett å lese «Laksemousse»
- LaksesalatLaksesalat er godt og sunt og kan brukes både som en smårett, forrett eller lunsjrett. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese «Laksesalat»
- LaksesuppeHjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppeFortsett å lese «Laksesuppe»
- Lettvinn kyllingsuppe med karriLettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt. 1 ltr. god kyllingkraft 1 strimlet løk 4 kyllingfileter iFortsett å lese «Lettvinn kyllingsuppe med karri»
- Leverpostei – patéLeverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, menFortsett å lese «Leverpostei – paté»
- LinsesuppeLinsesuppe er deilig som forrett eller som lunsj, med godt brød til, men den er også super å helle påFortsett å lese «Linsesuppe»
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du entenFortsett å lese «Løksuppe med focaccia»
- LuksusterteskjellLuksusterteskjell er en litt mer eksklusiv variant av terteskjell, som kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. JegFortsett å lese «Luksusterteskjell»
- Lun soppsalat med karamelliserte valnøtterLun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.Fortsett å lese «Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter»
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes bådeFortsett å lese «Mammas krabberisotto»
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tilleggFortsett å lese «Mammas minestronesuppe»
- Måsegg til frokostMåsegg til frokost er en nord-norsk delikatesse og man kan vel ikke reise fra Lofoten, uten å ha spist måsegg?Fortsett å lese «Måsegg til frokost»
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så detFortsett å lese «Minas gulrotsuppe»
- Mousselinegratinerte krepsehalerMousselinegratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Det er litt jobb med den, men den er verdt hvert enesteFortsett å lese «Mousselinegratinerte krepsehaler»
- Ordførerens rekesuppeOrdførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det erFortsett å lese «Ordførerens rekesuppe»
- ØrretforrettØrretforrett lager seg nesten selv. Fisken gjøres klar i minimum 2 timer før servering og settes kaldt. Det sprø landbrødetFortsett å lese «Ørretforrett»
- Ørretrøre i mørdeigsformerØrretrøre i mørdeigsformer er en super liten rett, som passer til koldtbord, tapas eller som en del av et festmåltid.Fortsett å lese «Ørretrøre i mørdeigsformer»
- Ørretrøre med rogn til forrettØrretrøre med rogn til forrett er kjekk når man skal servere til mange, siden den kan gjøres helt klar iFortsett å lese «Ørretrøre med rogn til forrett»
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese «Østers»
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese «Østers med bringebærvinaigrette»
- Østers med smak av ØstenØsters med smak av Østen er en velsmakende østersvariant og en av mine favorittoppskrifter med østers. Du får kjøpt levendeFortsett å lese «Østers med smak av Østen»
- Pære- og blåskimmelgratinert hummerPære- og blåskimmelgratinert hummer er en variant jeg har funnet på av den franske oppskriften «hummer thermidor». Den egner segFortsett å lese «Pære- og blåskimmelgratinert hummer»
- Parmesangratinert hummerParmesangratinert hummer er lekker selskapsmat. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1. 1 kokt hummerFortsett å lese «Parmesangratinert hummer»
- Pasta Alfredo med kyllingPasta Alfredo med kylling er velsmakende og ikke minst enkelt å lage. Pasta Alfredo en av de enkleste italienske pastaretteneFortsett å lese «Pasta Alfredo med kylling»
- Pasta med bacon og tomatPasta med bacon og tomat er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. DenneFortsett å lese «Pasta med bacon og tomat»
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel, for ostenFortsett å lese «Pasta med gorgonzolasaus»
- Pasta med knivskjellPasta med knivskjell er ikke like vanlig som med andre typer skjell. Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell.Fortsett å lese «Pasta med knivskjell»
- Pasta med trøffel og fløtesausPasta med trøffel og fløtesaus er en lettvint og god middags- eller lunsjrett. Du får kjøp trøffel i små glassFortsett å lese «Pasta med trøffel og fløtesaus»
- Pastaputer med sitronsaus og trøflerPastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller duFortsett å lese «Pastaputer med sitronsaus og trøfler»
- Pestomarinerte argentinske villrekerPestomarinerte argentinske villreker smaker aller best med hjemmelaget pesto, men om du ikke har tid til å lage selv, gårFortsett å lese «Pestomarinerte argentinske villreker»
- Potet- og purresuppePotet- og purresuppe smaker mye bedre enn man skulle tro. Den er også svært mettende og passer bra å servereFortsett å lese «Potet- og purresuppe»
- Rakfisktartar – eller rakfisk for ferskingerRakfisktartar er rakfisk for nybegynnere. Jeg har ikke vokst opp med rakfisk, og har ikke hatt noe spesielt godt forholdFortsett å lese «Rakfisktartar – eller rakfisk for ferskinger»
- Ravioli med ricotta, sopp og baconRavioli eller pastaputer kan fylles med det du ønsker. Ravioli med sopp og bacon er en av mine favoritter. OppskriftenFortsett å lese «Ravioli med ricotta, sopp og bacon»
- Ravioli med soppfyll og salviesmørRavioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig. Du finner oppskrift på pasta HER.Fortsett å lese «Ravioli med soppfyll og salviesmør»
- Red curry fiskesuppeRed curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese «Red curry fiskesuppe»
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese «Rekecocktail med smak av Østen»
- Rekecocktail med stingDenne rekecocktailen er en liten vri på en gammel slager. Den smaker best med ferske reker, men om du ikkeFortsett å lese «Rekecocktail med sting»
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese «Rekecocktail med sting og avokadokrem»
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese «Rekerisotto»
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godtFortsett å lese «Risonisalat»
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig.Fortsett å lese «Risotto»
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og middagsrett, med godt brød til. Oppskriften erFortsett å lese «Roastbiffsalat»
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også somFortsett å lese «Rødkålsalat fra Korea»
- Røkt ørretkremRøkt ørretkrem er en nydelig forret og det kjekke med den, er at mye kan gjøres klart mange timer iFortsett å lese «Røkt ørretkrem»
- RomanescosuppeRomanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco påFortsett å lese «Romanescosuppe»
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lageFortsett å lese «Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig»
- Røykelaks med SkagensalatRøykelaks med Skagensalat er en forrett som kan gjøres nesten klar på forhånd, så den er grei å servere tilFortsett å lese «Røykelaks med Skagensalat»
- Salat fra Midt-ØstenSalat fra Midt-Østen smaker godt som tilbehør til mange slags retter, f.eks. grillet eller stekt kjøtt eller til vegetarmat, somFortsett å lese «Salat fra Midt-Østen»
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller somFortsett å lese «Salat med appelsin og karridressing»
- Salat med bær og sprøstekt parmaskinkeSalat med bær smaker alltid godt, synes jeg. Denne varianten med bær er litt utenom det vanlige og smaker ekstraFortsett å lese «Salat med bær og sprøstekt parmaskinke»
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fatFortsett å lese «Salat med biff og bacon»
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4Fortsett å lese «Salat med kylling og peanøttsaus»
- Salat med mandelflak og sesamfrøSalat med mandelflak og sesamfrø er en frisk salat fra Sør-øst Asia og passer til både kjøtt- og fiskeretter. 1/2Fortsett å lese «Salat med mandelflak og sesamfrø»
- Salat med nøtter og mangodressingSalat med nøtter og mangodressing smaker godt både alene og som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Salaten: 1/2 hode isbergsalatFortsett å lese «Salat med nøtter og mangodressing»
- Salat med spiselige blomsterSalat med spiselige blomster Er ikke bare lekkert, det smaker godt også. Hver vår ber jeg om hjelp på hagesenteret,Fortsett å lese «Salat med spiselige blomster»
- Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagdSalma med litt smak av Østen er rask og enkel å lage og smaker godt. Om du ikke liker koriander, kanFortsett å lese «Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagd»
- San choy bauSan choy bau er en deilig kinesisk rett, opprinnelig laget av due. Jeg har laget den med svinekjøttdeig, men den kan ogsåFortsett å lese «San choy bau»
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut,Fortsett å lese «Sellerirotsuppe»
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese «Sildetallerken»
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese «Skagenrøre»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese «Skalldyrsalat»
- Skalldyrsalat med røkt ørretSkalldyrsalat med røkt ørret passer godt som en lekker forrett. Du kan selvfølgelig bruke ferske eller frosne reker og krepsehaler,Fortsett å lese «Skalldyrsalat med røkt ørret»
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2Fortsett å lese «Søtpotetsuppe med smak av Thailand»
- Spekefat med middelhavssmakerSpekefat med middelhavssmaker er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge tilFortsett å lese «Spekefat med middelhavssmaker»
- Spicy, tomatisert laksesuppeSpicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved åFortsett å lese «Spicy, tomatisert laksesuppe»
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passeFortsett å lese «Squashsuppe»
- Syltet laksSyltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.Fortsett å lese «Syltet laks»
- TabascosildTabascosild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes tilFortsett å lese «Tabascosild»
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese «Tagliata Di Manzo»
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var enFortsett å lese «Terteskjell»
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe passer til både lunsj, forrett og som en deilig liten kveldsrett. Denne deilige fiskesuppa er toppet med reker. Det smakerFortsett å lese «Thaifiskesuppe»
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe har en mild smak av kokos og kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. 1 finhakket løkFortsett å lese «Thaifiskesuppe»
- Thailandsk kyllingsuppeThailandsk kyllingsuppe er en deilig og varmende rett, som passer godt nå på høsten. Om det frister med litt kokossmak, kanFortsett å lese «Thailandsk kyllingsuppe»
- ThaisildThaisild er en av de nyere sildevariantene på frokostbordet i jula, hos oss. Det høres kanskje merkelig ut å blandeFortsett å lese «Thaisild»
- TimatimTimatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør tilFortsett å lese «Timatim»
- TiropitakiaTiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av mezeFortsett å lese «Tiropitakia»
- Tom kah gaiTom kha gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. De lager den med en hel kylling og med galangal. DenneFortsett å lese «Tom kah gai»
- TomatbruschettaTomatbruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese «Tomatbruschetta»
- Tomatisert fiskesuppeTomatisert fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er ganske såFortsett å lese «Tomatisert fiskesuppe»
- Tomatisert fiskesuppe med laksTomatisert fiskesuppe med laks kan brukes som en lunsjrett, kveldsrett eller som forrett til en middag. Du kan også brukeFortsett å lese «Tomatisert fiskesuppe med laks»
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1Fortsett å lese «Tomatsuppe med bacon»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, menFortsett å lese «Tomatsuppe med egg»
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese «Tunfisk på japansk vis»
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese «Tunfisktataki»
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fraFortsett å lese «Tyrkisk pastasalat»
- Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehørVarmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør inneholder flere elementer, som til sammen blir til en deilig kombinasjon. Alt kan gjøres klartFortsett å lese «Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør»
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon.Fortsett å lese «Västerbottenpai med bacon, purre og løk»
- VelkomstmatVelkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester.Fortsett å lese «Velkomstmat»
- Vietnamesisk kalvebiffsalatVietnamesisk kalvebiffsalat er mettende og veldig godt. Salaten: 1 hode isbergsalat, finstrimlet 1 gul paprika, strimlet 1 rød paprika, strimletFortsett å lese «Vietnamesisk kalvebiffsalat»
- Vietnamesisk salatVietnamesisk salat er god både alene, som en lett lunsj, eller forrett eller som tilbehør til en hovedrett. 1 hode isbergsalat,Fortsett å lese «Vietnamesisk salat»
- Vietnamesisk salat med nuoc namdressingVietnamesisk salat med nuoc namdressing er frisk og sprø. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får duFortsett å lese «Vietnamesisk salat med nuoc namdressing»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese «Vitello tonnato»
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit påFortsett å lese «Vitello tonnato»
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese «Vitello tonnato – en kjapp juksevariant»
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.