HER FINNER DU BÅDE TRADISJONELLE OG MER SPENNENDE FORSLAG TIL FORRETTER OG SMÅRETTER FRA FJERN OG NÆR
- Abacate com tunaAbacate com tuna (avocado med tunfisk) er en velsmakende rett fra Guinea-Bissau. Den passer som forrett, lunsj eller en litenFortsett å lese “Abacate com tuna”
- Baba ganoushBaba ganoush (baba ghanoush, baba ghanouj, mutabal, salată de vinete) er en nydelig dipp, laget av auberginer. Den passer somFortsett å lese “Baba ganoush”
- Baconsalat med sennepsdressingBaconsalat med sennepsdressing passer godt, både som lunsjrett, forrett og som en kveldsrett. Jeg er veldig glad i salat ogFortsett å lese “Baconsalat med sennepsdressing”
- BasturmaBasturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt,Fortsett å lese “Basturma”
- Bentes gratinerte rekerettBentes gratinerte rekerett er en litt uvanlig, men veldig god forret, med en blanding av reker og spekeskinke. Den kanFortsett å lese “Bentes gratinerte rekerett”
- Biff- og baconsalat med balsamicodressingBiff- og baconsalat med balsamicodressing er en mettende salat med smak av Middelhavslandene. Balsamicodressing: 1/2 dl Balsamicoeddik 1 dl extraFortsett å lese “Biff- og baconsalat med balsamicodressing”
- BiffsalatBiffsalat er super å lage om du har rester fra et biffmåltid. Oppskriften kan også brukes til andre kjøttslag, somFortsett å lese “Biffsalat”
- Biffsalat med krutongerBiffsalat med krutonger er fantastisk godt en av mine favorittsalater. Den er super å lage når du har rester etterFortsett å lese “Biffsalat med krutonger”
- Blåskjell i hvitvinBlåskjell i hvitvin er deilig som forrett, lunsjrett eller til hovedrett. Jeg har vokst opp med blåskjell, men siden viFortsett å lese “Blåskjell i hvitvin”
- Blåskjell med karri og deilig skalldyrsausBlåskjell med karri og deilig skalldyrsaus er en smakfull blåskjellvariant med pommes frites. Blåskjell: 2 kg ferske blåskjell 2 dlFortsett å lese “Blåskjell med karri og deilig skalldyrsaus”
- Blomkål- og squashsuppeBlomkål- og squashsuppe passer både som forrett og som en lunsjrett. Oppskriften er passe til 4 personer. 1/2 blomkål iFortsett å lese “Blomkål- og squashsuppe”
- Blomkålsalat med baconJeg har vært så heldig å få tak i blå blomkål. Om du ikke får tak i det, smaker denneFortsett å lese “Blomkålsalat med bacon”
- BlomkålsuppeBlomkålsuppe kan kjøpes i poser, men det er like enkelt å lage selv. Det smaker dessuten mye bedre. Dette oppskriftenFortsett å lese “Blomkålsuppe”
- Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt baconBlomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon blir veldig godt, med den salte smaken fra både osten og baconet. Det erFortsett å lese “Blomkålsuppe med parmesan og sprøstekt bacon”
- BruschettaBruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese “Bruschetta”
- CabaretCabaret er en gammel, god matrett, som jeg lager av og til, enten til koldtbord, eller til julefrokosten. Den kanFortsett å lese “Cabaret”
- Cacio e pepeCacio e pepe betyr ost og pepper og er en rask og enkel pastarett for alle som er glade iFortsett å lese “Cacio e pepe”
- Cajunstyle kyllingsuppeCajunstyle kyllingsuppe er en av mine favorittsupper. Cajun er en etnisk gruppe som lever i delstaten Louisiana i USA. Cajunmaten erFortsett å lese “Cajunstyle kyllingsuppe”
- CapreseCaprese er en salat med opprinnelse fra Capri i Italia. Den er enkel å lage og kan brukes som forrettFortsett å lese “Caprese”
- Caprese burrataCaprese burrata er en nydelig forrett eller lunsjrett, som de fleste liker veldig godt. Burrata er en italiensk bøffelost, somFortsett å lese “Caprese burrata”
- CarpaccioCarpaccio er lettvint og godt og kan lages på mange måter, med basisen er rått kjøtt av god kvalitet. JegFortsett å lese “Carpaccio”
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese “Carpaccio”
- Carpaccio av hvalCarpaccio av hval er en av mine favoritter og kan brukes til lunsj, forrett eller som en del av etFortsett å lese “Carpaccio av hval”
- Carpaccio av laksCarpaccio av laks smaker godt som forrett, til lunsj eller som en deilig, sval rett på varme sommerkvelder. 400 gFortsett å lese “Carpaccio av laks”
- Carpaccio fritt etter originalen fra VeneziaCarpaccio fritt etter originalen fra Venezia er en nydelig rett, som passer til både forrett, lunsj og som en lettFortsett å lese “Carpaccio fritt etter originalen fra Venezia”
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese “Ceviche”
- CevicheCeviche er en rett fra Argentina, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig som en forrett,Fortsett å lese “Ceviche”
- Ceviche av laksCeviche er en rett fra Sør- og Mellom-Amerika, der fisken blir “kokt” i syren fra lime. Den smaker deilig somFortsett å lese “Ceviche av laks”
- Ceviche av laks (Salma)Ceviche er en deilig rett, som egentlig er fra Peru, men som brukes i store deler Mellom- og Sør-Amerika. JegFortsett å lese “Ceviche av laks (Salma)”
- Dansk smørrebrød med leverposteiDansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerneFortsett å lese “Dansk smørrebrød med leverpostei”
- Dillpannacotta med laks og lakserognDillpannacotta med laks og lakserogn er en lekker og velsmakende forrett. Den kan med fordel gjøres nesten klar dagen iFortsett å lese “Dillpannacotta med laks og lakserogn”
- Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og rekerDillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker er en lekker og velsmakende forrett, som med fordel kan gjøres nesten klar dagenFortsett å lese “Dillpannacotta med ørret, ørretrogn og reker”
- Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagretteEgg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette kan brukes til både forrett, hovedrett, kveldskos og til lunsj. Om du ikke harFortsett å lese “Egg- og baconsalat av vaktelegg, med sennepsvinagrette”
- EggesalatEggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen påFortsett å lese “Eggesalat”
- En smakfull forrett med fisk og skalldyrEn smakfull forrett med fisk og skalldyr er perfekt selskapsmat, med noe for enhver smak og mye av det kanFortsett å lese “En smakfull forrett med fisk og skalldyr”
- Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinkeErtesuppe av møljekraft og bayonneskinke er fin å lage når man har rester etter jul. Du kan selvfølgelig bruke annenFortsett å lese “Ertesuppe av møljekraft og bayonneskinke”
- Ertesuppe som mormor lagde denErtesuppe som mormor lagde den, smaker ubeskrivelig godt. Ertesuppe er en deilig tradisjonsrett og kan brukes til både middag, lunsjFortsett å lese “Ertesuppe som mormor lagde den”
- Et lettvint italiensk spekefatEt lettvint italiensk spekefat er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lengeFortsett å lese “Et lettvint italiensk spekefat”
- Fersk suppe med sur og søt saus og klotFersk suppe med sur og søt saus og klot er min absolutte favorittmiddag fra barndommen. Jeg fikk alltid smake tilFortsett å lese “Fersk suppe med sur og søt saus og klot”
- Ferske vårrullerFerske vårruller er en deilig, vietnamesiske rett, som vi gjør som en dugnad hos oss. Det er kjempehyggelig når alleFortsett å lese “Ferske vårruller”
- Filippinsk salatFilippinsk salat er selvfølgelig perfekt tilbehør til filippinske retter, men den passer også godt til grillmat og stekte kjøttretter. 1/2Fortsett å lese “Filippinsk salat”
- Filopakket fiken med chèvreFilopakket fiken med chèvre er super som forrett, kveldsrett, eller som en del av et tapasbord. Filodeig og ferske fikenFortsett å lese “Filopakket fiken med chèvre”
- Fiskesuppe av blåskjellkraftFiskesuppe av blåskjellkraft er en en rett, inspirert av maten i Bangladesh, India, Pakistan og Sri Lanka. Du kan gjøreFortsett å lese “Fiskesuppe av blåskjellkraft”
- Fiskesuppe med selvfisket fangst på hyttaFiskesuppe med selvfisket fangst på hytta er noe av det beste jeg vet. Den smaker også fantastisk med fisk fraFortsett å lese “Fiskesuppe med selvfisket fangst på hytta”
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en nydelig forrett, lunsjrett, eller den kan være en del av et tapasmåltid. Denne oppskriften girFortsett å lese “Gambas al ajillo”
- Gambas al ajilloGambas al ajillo er en deilig forrett/tapasrett som kan lages på mange måter. på, Denne oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Gambas al ajillo”
- GazpachoGazpacho er en deilig, kald suppe, som er perfekt å servere på varme sommerdager. I vår familie synes ca. halvpartenFortsett å lese “Gazpacho”
- Gratinert hummer – hummer thermidorGratinert hummer er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrettFortsett å lese “Gratinert hummer – hummer thermidor”
- Gratinert løksuppeGratinert løksuppe er en av mine barndoms favorittretter og moren min lagde det ofte som lørdagskos. Jeg synes det fortsatt smakerFortsett å lese “Gratinert løksuppe”
- Gratinerte blåskjellGratinerte blåskjell er deilig som forrett, som en del av et tapasmåltid eller som kveldskos. Oppskriften er passe som kveldskosFortsett å lese “Gratinerte blåskjell”
- Gratinerte krepsehalerGratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Om du kjøper f.eks. Jacobs, eller en annen ferdig hollandaisesaus, er detFortsett å lese “Gratinerte krepsehaler”
- Gratinerte sjøkrepsGratinerte sjøkreps er en helt fantastisk god forrett, som jeg virkelig anbefaler. Meny selger ofte fersk sjøkreps i helgene. 12 sjøkrepsFortsett å lese “Gratinerte sjøkreps”
- Gresk salatGresk salat er kjent for alle som har vært i Hellas. Den serveres som tilbehør, både til lunsj og middagFortsett å lese “Gresk salat”
- Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesausGrillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus er en lekker og velsmakende forrett. Den blir servert med et par salatbladerFortsett å lese “Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus”
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese “Grønn curry kyllingsuppe”
- GrøntrandOppskriften på grøntrand har jeg funnet i den gamle kokeboka som moren min har fra husmorskolen. Den ble laget iFortsett å lese “Grøntrand”
- GulasjsuppeGulasjsuppe er en deilig rett som spises over store deler av Europa og Nord-Amerika. Mange tror at gulasj er fraFortsett å lese “Gulasjsuppe”
- Hot cajunsuppe med kyllingHot cajunsuppe med kylling varmer godt, med sin cajunsmak og finhakket chili. Jeg har brukt syltet chili, men du kanFortsett å lese “Hot cajunsuppe med kylling”
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese “Hummersuppe med laks og reker”
- Hvit gazpachoHvit gazpacho eller ajo blanco er en kald suppe, laget av mandler. Det vanligste er å bruke skåldede mandler, menFortsett å lese “Hvit gazpacho”
- Hvitløksreker fra HawaiiHvitløksreker fra Hawaii smaker som de du får kjøpt av foodtrucks på Hawaii, med saftige reker tilberedt i en deilig,Fortsett å lese “Hvitløksreker fra Hawaii”
- Indiske rekerIndiske reker er en helt nydelig forrett og den er enkel å lage. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese “Indiske reker”
- Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampiItaliensk forrett med argentinske villreker eller scampi er enkel og rask å lage og smaker veldig godt. Den kan ogsåFortsett å lese “Italiensk forrett med argentinske villreker eller scampi”
- Japansk fiskesuppe med tofu og omelettDe fleste av oss forbinder Japan med sushi og ikke suppe. Jeg er ofte i Tollbugata i Drammen og besøkerFortsett å lese “Japansk fiskesuppe med tofu og omelett”
- Kabaret eller aspikKabaret er en av barndommens festretter. Den sto alltid på koldtbordet og jeg synes den fortsatt smaker godt, med hjemmelagetFortsett å lese “Kabaret eller aspik”
- Kantarellpai med chèvre og skinkeKantarellpai med chèvre og skinke kan brukes til forrett, lunsj, hovedrett eller en deilig kveldsrett. Du kan selvfølgelig lage paibunnenFortsett å lese “Kantarellpai med chèvre og skinke”
- KantarellrisottoKantarellrisotto smaker nydelig og kan brukes enten som en selvstendig rett, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Riktig tilberedtFortsett å lese “Kantarellrisotto”
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese “Kremet blomkålsuppe med bacon”
- Kremet fiskesuppeKremet fiskesuppe smaker godt og passer både som lunsj, forrett, hovedrett og kveldskos. Denne er laget med laks, men duFortsett å lese “Kremet fiskesuppe”
- Kremet laksesuppeKremet laksesuppe smaker nydelig, både til lunsj, som forrett eller som hovedrett, med litt godt brød til. Det passer med bådeFortsett å lese “Kremet laksesuppe”
- Kremet soppsuppeKremet soppsuppe er nydelig mat og med kantareller er den helt magisk. Som sønnen min sier: Livet er for kort tilFortsett å lese “Kremet soppsuppe”
- KveitesuppeKveitesuppe blir kanskje ikke servert så ofte, men den smaker godt og om du ikke har tilgang til kveite, kanFortsett å lese “Kveitesuppe”
- Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirerKyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer passer både som en lunsjrett, som tilbehør til annen mat og som en selvstendigFortsett å lese “Kyllingsalat med kiwibær, bønnespirer og reddikspirer”
- Kyllingsalat med krutongerKyllingsalat med krutonger er en mettende salat, med smak fra Middelhavslandene. 4 kyllingfileter 2 ts tzatzikikrydder Pepper Salaten: 1 glassFortsett å lese “Kyllingsalat med krutonger”
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese “Laks og nudler som i Østen”
- Laksa – en kjapp enLaksa – en kjapp en går raskt å lage og smaker nydelig. Laksa er en suppe som spises i Singapore,Fortsett å lese “Laksa – en kjapp en”
- Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkremLakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem er en velsmakende forrett. Laksen serveres rå, så jeg bruker alltid Salma, som smakerFortsett å lese “Lakseforrett med reker, rogn og pepperrotkrem”
- LaksemousseLaksemousse både ser lekkert ut og smaker godt. Jeg synes den passer fint som festmat og gjøres klar i forveien,Fortsett å lese “Laksemousse”
- LaksesalatLaksesalat er godt og sunt og kan brukes både som en smårett, forrett eller lunsjrett. Oppskriften er passe til 4Fortsett å lese “Laksesalat”
- LaksesuppeHjemmelaget fiskesuppe smaker mye bedre enn posesupper og det er slett ikke vanskelig eller spesielt tidkrevende. Denne oppskriften på laksesuppeFortsett å lese “Laksesuppe”
- Lettvinn kyllingsuppe med karriLettvinn kyllingsuppe med karri er både sunn og smaker godt. 1 ltr. god kyllingkraft 1 strimlet løk 4 kyllingfileter iFortsett å lese “Lettvinn kyllingsuppe med karri”
- Leverpostei – patéLeverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, menFortsett å lese “Leverpostei – paté”
- LinsesuppeLinsesuppe er deilig som forrett eller som lunsj, med godt brød til, men den er også super å helle påFortsett å lese “Linsesuppe”
- Løksuppe med focacciaLøksuppe med focaccia smaker godt. Du kan velge om du vi gratinere suppen eller ikke og focaccia kan du entenFortsett å lese “Løksuppe med focaccia”
- LuksusterteskjellLuksusterteskjell er en litt mer eksklusiv variant av terteskjell, som kan smake godt som forrett eller som en lunsjrett. JegFortsett å lese “Luksusterteskjell”
- Lun soppsalat med karamelliserte valnøtterLun soppsalat med karamelliserte valnøtter er nydelig til lunsj, eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er passe til 2 pers.Fortsett å lese “Lun soppsalat med karamelliserte valnøtter”
- Mammas krabberisottoMammas krabberisotto er fantastisk godt og en fin avveksling fra krabbe naturell på en loffskive. Mammas krabberisotto kan brukes bådeFortsett å lese “Mammas krabberisotto”
- Mammas minestronesuppeMammas minestronesuppe (minestra) smaker mye bedre når du lager den selv, enn når du kjøper minestronesuppe i pose. I tilleggFortsett å lese “Mammas minestronesuppe”
- Måsegg til frokostMåsegg til frokost er en nord-norsk delikatesse og man kan vel ikke reise fra Lofoten, uten å ha spist måsegg?Fortsett å lese “Måsegg til frokost”
- Minas gulrotsuppeMinas gulrotsuppe er nydelig til forrett eller som en lunsjrett, med litt brød til. Gulrøttene gjør suppen litt søtlig, så detFortsett å lese “Minas gulrotsuppe”
- Mousselinegratinerte krepsehalerMousselinegratinerte krepsehaler er en nydelig forrett eller lunsjrett. Det er litt jobb med den, men den er verdt hvert enesteFortsett å lese “Mousselinegratinerte krepsehaler”
- Ordførerens rekesuppeOrdførerens rekesuppe er spesialiteten til en tidligere ordfører i Kristiansand. Han bruker rekeskallene til å rekesmak til kraften. Det erFortsett å lese “Ordførerens rekesuppe”
- ØrretforrettØrretforrett lager seg nesten selv. Fisken gjøres klar i minimum 2 timer før servering og settes kaldt. Det sprø landbrødetFortsett å lese “Ørretforrett”
- Ørretrøre i mørdeigsformerØrretrøre i mørdeigsformer er en super liten rett, som passer til koldtbord, tapas eller som en del av et festmåltid.Fortsett å lese “Ørretrøre i mørdeigsformer”
- Ørretrøre med rogn til forrettØrretrøre med rogn til forrett er kjekk når man skal servere til mange, siden den kan gjøres helt klar iFortsett å lese “Ørretrøre med rogn til forrett”
- ØstersØsters er levende når du kjøper den i butikken og når den er åpnet, er den klar til servering, såFortsett å lese “Østers”
- Østers med bringebærvinaigretteØsters med bringebærvinaigrette er enkelt å lage og smaker godt. Østers er levende når du kjøper den i butikken ogFortsett å lese “Østers med bringebærvinaigrette”
- Østers med smak av ØstenØsters med smak av Østen er en velsmakende østersvariant og en av mine favorittoppskrifter med østers. Du får kjøpt levendeFortsett å lese “Østers med smak av Østen”
- Pære- og blåskimmelgratinert hummerPære- og blåskimmelgratinert hummer er en variant jeg har funnet på av den franske oppskriften “hummer thermidor”. Den egner segFortsett å lese “Pære- og blåskimmelgratinert hummer”
- Parmesangratinert hummerParmesangratinert hummer er lekker selskapsmat. Denne oppskriften passer som forrett til 2 personer eller som hovedrett til 1. 1 kokt hummerFortsett å lese “Parmesangratinert hummer”
- Pasta Alfredo med kyllingPasta Alfredo med kylling er velsmakende og ikke minst enkelt å lage. Pasta Alfredo en av de enkleste italienske pastaretteneFortsett å lese “Pasta Alfredo med kylling”
- Pasta med bacon og tomatPasta med bacon og tomat er raskt å lage smaker godt. Den passer som forrett, lunsjrett og til kveldskosen. DenneFortsett å lese “Pasta med bacon og tomat”
- Pasta med gorgonzolasausPasta med gorgonzolasaus smaker så godt. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel, for ostenFortsett å lese “Pasta med gorgonzolasaus”
- Pasta med knivskjellPasta med knivskjell er ikke like vanlig som med andre typer skjell. Knivskjell kan tilberedes på samme måte som blåskjell.Fortsett å lese “Pasta med knivskjell”
- Pasta med trøffel og fløtesausPasta med trøffel og fløtesaus er en lettvint og god middags- eller lunsjrett. Du får kjøp trøffel i små glassFortsett å lese “Pasta med trøffel og fløtesaus”
- Pastaputer med sitronsaus og trøflerPastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller duFortsett å lese “Pastaputer med sitronsaus og trøfler”
- Pestomarinerte argentinske villrekerPestomarinerte argentinske villreker smaker aller best med hjemmelaget pesto, men om du ikke har tid til å lage selv, gårFortsett å lese “Pestomarinerte argentinske villreker”
- Potet- og purresuppePotet- og purresuppe smaker mye bedre enn man skulle tro. Den er også svært mettende og passer bra å servereFortsett å lese “Potet- og purresuppe”
- Rakfisktartar – eller rakfisk for ferskingerRakfisktartar er rakfisk for nybegynnere. Jeg har ikke vokst opp med rakfisk, og har ikke hatt noe spesielt godt forholdFortsett å lese “Rakfisktartar – eller rakfisk for ferskinger”
- Ravioli med ricotta, sopp og baconRavioli eller pastaputer kan fylles med det du ønsker. Ravioli med sopp og bacon er en av mine favoritter. OppskriftenFortsett å lese “Ravioli med ricotta, sopp og bacon”
- Ravioli med soppfyll og salviesmørRavioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig. Du finner oppskrift på pasta HER.Fortsett å lese “Ravioli med soppfyll og salviesmør”
- Red curry fiskesuppeRed curry fiskesuppe kommer fra Sørøst-Asia. Om du ønsker den sterkere, kan du tilsette chili. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese “Red curry fiskesuppe”
- Rekecocktail med smak av ØstenRekecocktail med smak av Østen smaker aller best med ferske reker, men du kan selvfølgelig også bruke frosne. 1 mangoFortsett å lese “Rekecocktail med smak av Østen”
- Rekecocktail med stingDenne rekecocktailen er en liten vri på en gammel slager. Den smaker best med ferske reker, men om du ikkeFortsett å lese “Rekecocktail med sting”
- Rekecocktail med sting og avokadokremRekecocktail med sting og avokadokrem er en super forrett og en av mine favoritter. Om du synes den blir littFortsett å lese “Rekecocktail med sting og avokadokrem”
- RekerisottoRekerisotto er en mettende rett som passer til både lunsj, middag og som kveldskos. Riktig tilberedt risotto skal være kremaktigFortsett å lese “Rekerisotto”
- RisonisalatRisonisalat passer til både kjøtt og fiskeretter, er super til grillmat og kan brukes som forrett eller lunsjrett, med godtFortsett å lese “Risonisalat”
- RisottoJeg husker risotto som noe tørt og trist fra kjøkkenskolen i barndommen, men risotto laget på riktig måte, smaker nydelig.Fortsett å lese “Risotto”
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og middagsrett, med godt brød til. Oppskriften erFortsett å lese “Roastbiffsalat”
- Rødkålsalat fra KoreaRødkålsalat fra Korea smaker godt alene til f.eks. lunsj, sammen med godt brød, eller som forrett. Rødkålsalat passer også somFortsett å lese “Rødkålsalat fra Korea”
- Røkt ørretkremRøkt ørretkrem er en nydelig forret og det kjekke med den, er at mye kan gjøres klart mange timer iFortsett å lese “Røkt ørretkrem”
- RomanescosuppeRomanescosuppe er en mellomting mellom blomkål- og brokkolisuppe og passer fint til forrett eller lunsj. Du får kjøpt romanesco påFortsett å lese “Romanescosuppe”
- Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgeligRømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig, og det er ingen grunn til å kjøpe ferdig, når den er så enkel å lageFortsett å lese “Rømmegrøt – hjemmelaget selvfølgelig”
- Røykelaks med SkagensalatRøykelaks med Skagensalat er en forrett som kan gjøres nesten klar på forhånd, så den er grei å servere tilFortsett å lese “Røykelaks med Skagensalat”
- Salat fra Midt-ØstenSalat fra Midt-Østen smaker godt som tilbehør til mange slags retter, f.eks. grillet eller stekt kjøtt eller til vegetarmat, somFortsett å lese “Salat fra Midt-Østen”
- Salat med appelsin og karridressingSalat med appelsin og karridressing er en deilig rett fra Midtøsten. Den kan brukes til lunsj, som forrett eller somFortsett å lese “Salat med appelsin og karridressing”
- Salat med bær og sprøstekt parmaskinkeSalat med bær smaker alltid godt, synes jeg. Denne varianten med bær er litt utenom det vanlige og smaker ekstraFortsett å lese “Salat med bær og sprøstekt parmaskinke”
- Salat med biff og baconSalat med biff og bacon er perfekt, om du har rester etter biffmiddagen. Jeg liker å legge salat på fatFortsett å lese “Salat med biff og bacon”
- Salat med kylling og peanøttsausSalat med kylling og peanøttsaus er en lun og smaksrik salat, der kyllingen fremdeles er varm, når du serverer. 4Fortsett å lese “Salat med kylling og peanøttsaus”
- Salat med mandelflak og sesamfrøSalat med mandelflak og sesamfrø er en frisk salat fra Sør-øst Asia og passer til både kjøtt- og fiskeretter. 1/2Fortsett å lese “Salat med mandelflak og sesamfrø”
- Salat med nøtter og mangodressingSalat med nøtter og mangodressing smaker godt både alene og som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter. Salaten: 1/2 hode isbergsalatFortsett å lese “Salat med nøtter og mangodressing”
- Salat med spiselige blomsterSalat med spiselige blomster Er ikke bare lekkert, det smaker godt også. Hver vår ber jeg om hjelp på hagesenteret,Fortsett å lese “Salat med spiselige blomster”
- Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagdSalma med litt smak av Østen er rask og enkel å lage og smaker godt. Om du ikke liker koriander, kanFortsett å lese “Salma med litt smak av Østen – nydelig og lettlagd”
- San choy bauSan choy bau er en deilig kinesisk rett, opprinnelig laget av due. Jeg har laget den med svinekjøttdeig, men den kan ogsåFortsett å lese “San choy bau”
- SellerirotsuppeSellerirotsuppe er nydelig som forrett eller til lunsj, sammen med godt brød. Blandingen av eple og bacon, ser lekkert ut,Fortsett å lese “Sellerirotsuppe”
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese “Sildetallerken”
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese “Skagenrøre”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese “Skalldyrsalat”
- Skalldyrsalat med røkt ørretSkalldyrsalat med røkt ørret passer godt som en lekker forrett. Du kan selvfølgelig bruke ferske eller frosne reker og krepsehaler,Fortsett å lese “Skalldyrsalat med røkt ørret”
- Søtpotetsuppe med smak av ThailandSøtpotetsuppe med smak av Thailand smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili. 2Fortsett å lese “Søtpotetsuppe med smak av Thailand”
- Spekefat med middelhavssmakerSpekefat med middelhavssmaker er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge tilFortsett å lese “Spekefat med middelhavssmaker”
- Spicy, tomatisert laksesuppeSpicy, tomatisert laksesuppe fiskesuppen varmer godt en sen høst eller vinterkveld. Du kan gjøre den sterkere eller mildere ved åFortsett å lese “Spicy, tomatisert laksesuppe”
- SquashsuppeSquashsuppe smaker kjempegodt og er heller ikke så vanlig å få servert. Denne oppskriften er egentlig mammas og er passeFortsett å lese “Squashsuppe”
- Syltet laksSyltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.Fortsett å lese “Syltet laks”
- TabascosildTabascosild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes tilFortsett å lese “Tabascosild”
- Tagliata Di ManzoTagliata Di Manzo høres flott ut, men det betyr skivet biff. Denne biffsalaten er en deilig lunsj- eller kveldsrett ellerFortsett å lese “Tagliata Di Manzo”
- TerteskjellTerteskjell er en av oppskriftene som dukker opp når jeg blar i den gamle, håndskrevne kokeboka mi. Terteskjell var enFortsett å lese “Terteskjell”
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe passer til både lunsj, forrett og som en deilig liten kveldsrett. Denne deilige fiskesuppa er toppet med reker. Det smakerFortsett å lese “Thaifiskesuppe”
- ThaifiskesuppeThaifiskesuppe har en mild smak av kokos og kan gjøres sterkere eller mildere, ved å justere chilimengden. 1 finhakket løkFortsett å lese “Thaifiskesuppe”
- Thailandsk kyllingsuppeThailandsk kyllingsuppe er en deilig og varmende rett, som passer godt nå på høsten. Om det frister med litt kokossmak, kanFortsett å lese “Thailandsk kyllingsuppe”
- ThaisildThaisild er en av de nyere sildevariantene på frokostbordet i jula, hos oss. Det høres kanskje merkelig ut å blandeFortsett å lese “Thaisild”
- TimatimTimatim er en salat fra Etiopia og Eritrea. Den kan fint spises alene, med litt brød, eller som tilbehør tilFortsett å lese “Timatim”
- TiropitakiaTiropitakia er små paier fylt med fetaost og urter passer til lunsj, forrett, kveldskos eller som en del av mezeFortsett å lese “Tiropitakia”
- Tom kah gaiTom kha gai er en smakfull kyllingsuppe fra Thailand. De lager den med en hel kylling og med galangal. DenneFortsett å lese “Tom kah gai”
- TomatbruschettaTomatbruschetta er en italiensk rett med sprøstekt brød, smurt med hvitløk og olivenolje. På brødet legges deilig tomatblanding, olivenolje ogFortsett å lese “Tomatbruschetta”
- Tomatisert fiskesuppeTomatisert fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er ganske såFortsett å lese “Tomatisert fiskesuppe”
- Tomatisert fiskesuppe med laksTomatisert fiskesuppe med laks kan brukes som en lunsjrett, kveldsrett eller som forrett til en middag. Du kan også brukeFortsett å lese “Tomatisert fiskesuppe med laks”
- Tomatsuppe med baconTomatsuppe med bacon smaker ekstra godt når dagene er kalde, men passer hele året, som lunsj, forrett eller kveldskos. 1Fortsett å lese “Tomatsuppe med bacon”
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Tomatsuppe med eggTomatsuppe med egg er en klassiker, som mange har vokst opp med. Tomatsuppe spises over store deler av verden, menFortsett å lese “Tomatsuppe med egg”
- Tunfisk på japansk visTunfisk på japansk vis er fersk, nesten rå tunfisk, servert med salat og en nydelig, japansk saus. Du fårFortsett å lese “Tunfisk på japansk vis”
- TunfisktatakiTunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kanFortsett å lese “Tunfisktataki”
- Tyrkisk pastasalatTyrkisk pastasalat er en deilig lunsj- eller kveldsrett. Den kan også brukes som en del av en meze (småretter fraFortsett å lese “Tyrkisk pastasalat”
- Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehørVarmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør inneholder flere elementer, som til sammen blir til en deilig kombinasjon. Alt kan gjøres klartFortsett å lese “Varmrøkt pepperlaks med spennende tilbehør”
- Västerbottenpai med bacon, purre og løkVästerbottenpai med bacon, purre og løk er en svensk klassiker og kan varieres med f.eks. laks i stedet for bacon.Fortsett å lese “Västerbottenpai med bacon, purre og løk”
- VelkomstmatVelkomstmat er en liten anretning man kan servere, når man trenger litt smått å tygge på når man får gjester.Fortsett å lese “Velkomstmat”
- Vietnamesisk kalvebiffsalatVietnamesisk kalvebiffsalat er mettende og veldig godt. Salaten: 1 hode isbergsalat, finstrimlet 1 gul paprika, strimlet 1 rød paprika, strimletFortsett å lese “Vietnamesisk kalvebiffsalat”
- Vietnamesisk salatVietnamesisk salat er god både alene, som en lett lunsj, eller forrett eller som tilbehør til en hovedrett. 1 hode isbergsalat,Fortsett å lese “Vietnamesisk salat”
- Vietnamesisk salat med nuoc namdressingVietnamesisk salat med nuoc namdressing er frisk og sprø. Det vietnamesiske kjøkken byr på mange smaker og her får duFortsett å lese “Vietnamesisk salat med nuoc namdressing”
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat,Fortsett å lese “Vitello tonnato”
- Vitello tonnatoVitello tonnato er en fantastisk italiensk rett som vanligvis brukes til lunsj, som forrett eller som en liten godbit påFortsett å lese “Vitello tonnato”
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese “Vitello tonnato – en kjapp juksevariant”
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.