Fransk svinestek

Fransk svinestek er en velsmakende rett, hvor hele måltidet lages i ovnen i samme form. Svinesteken smøres med glasuren hver halvtime. Denne svinesteken er på ca. 1 kg, men om du har en større stek, ganger du opp resten av ingrediensene tilsvarende.

Glasur:

1 dl honning

1 ts malt hvitløk (fra tube eller bruk hvitløkspresse)

1/2 dl dijon

1 ss provencekrydder

1 klype kajenne

Salt og pepper

Rør alt sammen.

Grønnsakene:

800 g minipoteter, delt i 2

2 gulrøtter i skiver

2 persillerøtter, delt i skiver

1 rødløk i strimler

10 delikatesseløk

4 dl hvitvin

2 dl vann

1/2 sitron, kun saften

4 hvitløk, finhakket

2 ts tørket oregano

4 ss kyllingfond

20 minitomater, delt i 2

Legg poteter, hvitløk, oregano og løk i en ildfast form. Hell på hvitvin, vann, sitronsaft og fond og sett i ovnen på 200 grader i 1 time.

Svinet:

Skjær opp svoren i tuter, med en skarp kniv. Smør den på undersiden med glasur og legg den på toppen av potetblandingen. Smør den med glasur på oversiden og fordel resten av grønnsakene rundt. Stikk inn steketermometer i den tykkeste delen av steken og sett i ovnen på 130 grader, til kjernetemperaturen viser 74 grader. Smør på glasur hver halvtime.

 

1/2 glass sorte oliven i skiver

1 pk bladpersille, finhakket

Når steken har nådd ønsket temperatur, ta den ut og rør inn oliven og persille. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp.


Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese