Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter

Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter er en velsmakende rett fra Provence. Jeg har tatt perlepotetene i airfryer, men du kan ta dem i vanlig stekeovn også.

Franske kjøttboller:

500 g kjøttdeig

1 liten løk, finhakket

2 egg

1/2 dl fløte

2 ss strøkavring

1 ts oregano

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ts muskatnøtt

1 ts pepper

2 ts salt

Elt alt godt sammen og form små kjøttboller som du steker i olje.

Ratatouille:

Ratatouille er klassisk og fargerikt grønnsakstilbehør som opprinnelig kommer fra Provence i Frankrike. Kjempegodt som tilbehør til både kjøtt, fisk og pasta, eller som en egen rett.

Olivenolje til steking

1 rød paprika i terninger

1 gul paprika i terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

1 løk i terninger

1 squash i terninger

4 tomater i terninger

4 kvaster frisk timian

1 potte frisk basilikum, finhakket

1/2 dl parmesan, revet

Litt balsamico

Grønnsaksfond

Nykvernet pepper

Fres løk, paprika og hvitløk i olje i en gryte, til løken er gyllen og myk. Legg det på en tallerken mens du steker squash i samme panne. Hell løk- og paprikablandingen tilbake i gryta, sammen med tomater, timian og fond, og la det småkoke i 10 minutter.

Tilsett basilikum, balsamico og parmesan rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Perlepoteter i airfryer:

Velg «Forvarme» på Cosori airfryer, juster temperaturen til 195 grader, og trykk «Start/Pause». Bland perlepotetene med olivenolje og salt. Legg potetene i matkurven til airfryeren. Velg «Pommes frites», juster tiden til 30 minutter, og trykk «Start/Pause». Rist kurven halvveis i tilberedningen (Shake Reminder-funksjonen vil gi deg beskjed om når).

Perlepoteter i ovnen:

Risle litt olje i langpanna og legg i perlepotetene. De kan krydres med det du ønsker av både krydder og urter. Her har jeg brukt kun salt. Rull potetene i oljen, så de blir dekket rundt hele og stek dem på 220 grader til de er møre. Sjekk med en spiss kniv.

Franske kjøttboller med ratatouille og perlepoteter trenger ingen saus, men server gjerne med et dryss parmesan.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese