Franske makroner med lakris – uten fargestoffer

Franske makroner med lakris – uten fargestoffer smaker kjempegodt. Denne oppskriften gir ca. 40 makroner.

Makronene:

160 g eggehvite (3-4 egg)

110 g mandelmel (ikke fettredusert)

200 g melis

4 ss sukker

2 ts lakrispulver (salt eller søtt)

Sikt mandelmel, lakrispulver og melis i en bolle. Pisk eggehvitene stive. Tilsett litt sukker av gangen mens du visper, fortsett å vispe til marengsen er fast og blank. Vend inn det tørre slikepott. Rør til røren renner av slikkepotten når du løfter litt av røren over bollen. Legg bakeark på et stekebrett. Fyll en prøytepose, med rund tupp, med røren. Sprøyt ut rundinger på størrelse med 20-kroninger. Ha litt mellomrom mellom, for de flyter litt ut. Dunk brettet forsiktig mot benkeplata for å få ut ev. luftbobler i røren. La makronene stå i romtemperatur i 1 time, til de har fått et skall på toppen. Stek makronene i 12-14 minutter på 150 grader. Følg med mot slutten, så de ikke blir stående for lenge. La makronene avkjøles helt på stekeplaten.

Franske makroner med lakris - uten fargestoffer
Franske makroner med lakris – uten fargestoffer
Fyll:

200 g romtemperert smør

1 dl melis

4 ts lakrispulver (salt eller søtt)

2 eggeplommer

2 ts lakrissirup (salt eller søt)

Pisk smøret og tilsett de øvrige ingrediensene mens du visper. Finn to og to makroner som passer sammen i størrelse. Legg smørkremen i en sprøytepose og sprøyt på den ene av makronene. Legg den annen makronen oppa, så det blir en hel makron.

Kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 5 dager. De kan også fryses i en tett beholder.

 

Du finner flere makronoppskrifter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese