Fried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. Du kan selvfølgelig også koke ny ris, men gårsdagens gir best resultat.
600 g kyllingbryst i strimler
4 fedd hvitløk
1 pk fersk chili
4 egg
1 pakke wokmiks
3 vårløk
Ris, ferdigkokt til 4 personer ca. (aller best om den ble laget dagen før)
3 ts hvit pepper
2 ss sesamolje
8 ss soyasaus (eller til det er salt nok)
2 ss brunt sukker for å runde av
Vipps eggene sammen i en bolle, stek blandingen til den får konsistens som en eggerøre og legg den over på en tallerken. Bland sammen pepper, sesamolje, soyasaus og sukker i en bolle.
Fres kylling og hvitløk i olje i en wok, sautepanne eller stekepanne/gryte på middels varme.
Tilsett den kokte risen og wokmiks. Bland godt, rør inn sausen og stek i 3-4 min så sausen trekker inn.
Til slutt rører du inn eggene og vårløken og serverer.
Du finner masse spennende og velsmakende matretter, fra fjern og nær her og om du har lyst på flere wokretter, finner du dem her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.