Fried rice med påleggsrester

Fried rice med påleggsrester

Fried rice med påleggsrester er super restemat, hvis du enten har ris til overs, eller du har pålegg som nærmer seg utløpsdato. Det er godt og enkelt og raskt å lage og egner seg både til lunsj, middag og kvelds. Om du ønsker, kan du bruke ribberester, reker, kyllingterninger eller andre rester du trenger å bruke opp i stedet for påleggsrester. Her er det bare fantasien som begrenser deg og om du ønsker en vegansk variant, man du bruke cashewnøtter eller tofu som protein. Fried rice spises som gatemat over det meste av Sørøst-Asia i tillegg til flere land med kinesisk innflytelse. Fried rice er faktisk nasjonalretten i Indonesia. Oppskriften er passe til 4 personer.

650 g kokt jasmineris (eller 300 g ukokt ris, kokt etter anvisning på pakken)

2 løk i terninger

2 fedd finhakket hvitløk

150 g påleggsrester i små terninger

2 egg

100 g frosne erter

1 boks mais

1 grønn paprika i terninger

Noen små buketter med brokkoli

2 vårløk i tynne ringer

Rapsolje til steking

Saus:

4 ss soyasaus

4 ss østerssaus

2 ss sesamolje

1 ts pepper

1 ts salt

Start med å blande ingrediensene til sausen og sett den til side til den skal helles over og røres inn i maten.

Varm opp oljen i en stor panne eller wok og fres løken til den er gyllen, før du tilsetter hvitløken og freser litt til. Tilsett risen, pålegget, de frosne ertene, maisen og paprikaen, og stek videre til alt er godt og varmt. Hell over sausen og bland godt, før du skyver risen over til den ene halvdelen av pannen, slik at den andre halvdelen er tom. Hell ca. 1 ss olje på den tomme siden, og knekk inn to egg, som du rører i sirkelbevelser i ca. 1 minutt, til de er faste. Hakk og rør eggene sammen med risen og tilsett vårløken rett før servering.

Om du ønsker retten litt hot, kan du  tilsette litt Sriracha eller finhakke chili og tilsette sammen med risen.

Fried rice med påleggsrester
Fried rice med påleggsrester

 

Du finner flere spennende oppskrifter på velsmakende fried rice her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese