Frikadellepizza

Frikadellepizza er en pizza med inspirasjon fra Danmark. Jeg har laget den med rester fra en middag med frikadeller, men du kan blande deig til frikadeller og legge dem med teskje og steke dem oppa pizzaen også.

Pizzabunn:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1/2 pk pizzagjær

1 ss honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Når jeg lager pizza, lar jeg deigen kose seg i lang tid, gjerne i kjøleskapet natten over. Jeg tar den ut ca. 1 time før jeg skal bruke den og lar den heve seg ferdig på benken, før jeg trykker/kjevler den ut og lar den etterheve i ca. 30 minutter. For italiensk pizza, kjevles den veldig tynn og for pizza med amerikansk bunn litt tykkere. Om du lager pizzadeigen samme dag, som du skal bruke den, kan den få stå på benken og heve i minimum 1 time. Jeg steker alltid bunnen på høy temperatur i noen få minutter, før jeg tar på fyllet.

Pizzasaus:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

2 finhakket hvitløksfedd

1 strimlet løk

1 ts oregano

Salt og pepper

Alt blandes og kokes gjerne i noen timer, til det blir søtlig. Om du ikke har tid til det, kan du tilsette bittelitt sukker, så du oppnår omtrent det samme og får rundet av smaken litt.

Frikadeller:

600 g karbonadedeig

1 ts salt

100 g bacon, kjørt til mos i blender

1 finhakket løk

1 egg

3 ss hvetemel

3 dl fløte

1 ts sort pepper

Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.

Nå kan du velge om du vil lage små boller og legge rett på toppen av pizzaen eller steke vanlige frikadeller, som deles i terninger.

Steking av frikadeller:

Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.

Stek frikadellene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt. Legg frikadellene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.

Pizzatopping:

Pizzasaus, hjemmelaget eller ferdig fra boks

1 rødløk i skiver

1 paprika i terninger

4 frikadeller i terninger, eller frikadelledeig, satt på med teskje

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

20 minitomater i terninger

4 ss olivenskiver

1 liten potte finhakket gressløk

Bre pizzasausen over den halvstekte bunnen. Legg på halvparten av osten, rødløk, paprika, frikadeller, minitomater, olivenskiver og resken av osten. Dryss over resten av osten og stek på høy temperatur i ovnen til den er gyllen oppa. Dryss over finhakket gressløk, del i porsjonsstykker og server.

 

Frikadellepizza
Frikadellepizza

 

Du finner mange spennende pizzavarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese