Frikadeller med brun saus og råstekte potetskiver er en deilig middagsrett, som passer ekstra godt høst og vinter. Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker.
Frikadellene:
600 g karbonadedeig
100 g bacon, kjørt til mos i blender
1 ts salt
1 finhakket løk
3 ss hvetemel
1 egg
3 dl fløte
1 ts sort pepper
Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.
Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.
Stek kjøttbollene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.
Legg kjøttbollene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.
Gammeldags brun saus finner du oppskrift på HER.
Råstekte poteter finner du oppskrift på HER.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.