Fritert persillerot kan både brukes som pynt på mat og til snaks. De blir helt sprø, smaker nydelig og er enkle å lage.
1 persillerot
Frityrolje til steking
Salt og ev. annet krydder du ønsker
Skrell persilleroten med en rotskreller. Bruk rotskrelleren videre, til å skjære tynne skiver i lengderetningen på persilleroten, så du får lange, elegante strimler. Varm frityroljen og sprøstek dem. Legg strimlene over på et tørkepapir og krydre med ønsket krydder.
Fritert persillerot knekker lett, så du må behandle dem med forsiktighet.
Pastinakk, beter og sikkert flere andre røtter er også velegnet til fritering og du kan jo lage ditt eget potetgull, om du ønsker det, men det viktige er at alt må være veldig tynnhøvlet, om det skal bli helt sprøtt.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.