Her finner du både tradisjonelle og mer spennende frokostforslag
- 17. mai = champagne- og vaffelfrokost17. mai = champagne- og vaffelfrokost hos oss og det er en hyggelig tradisjon. Champagne- og vaffelfrokost er vel kanskjeFortsett å lese «17. mai = champagne- og vaffelfrokost»
- AkevittsildAkevittsild er godt, selv om du ikke liker akevitt også og den er nok faren min sin favorittsild. Jeg trorFortsett å lese «Akevittsild»
- Arme riddereArme riddere kan brukes til frokost, lunsj, mellommåltid, en koserett på kvelden eller dessert, med is til. Det er enFortsett å lese «Arme riddere»
- BagelsBagels er deilig til frokost eller lunsj. De er fine å fryse og ta opp etter hvert som de skalFortsett å lese «Bagels»
- BaguettelunsjBaguettelunsj passer både som kos hjemme og som niste. Baguetter smaker aller best når du har laget dem selv, menFortsett å lese «Baguettelunsj»
- Bananpannekaker med lønnesirupBananpannekaker med lønnesirup kan brukes som dessert eller en litt usunn frokost. Pannekakene: 1 dl finmalte havergryn 1/2 dl mandelsponFortsett å lese «Bananpannekaker med lønnesirup»
- BondeomelettBondeomelett er en tradisjonell og ikke minst smart måte å bruke restemat på. Jeg har brukt rå poteter, men duFortsett å lese «Bondeomelett»
- CabaretCabaret er en gammel, god matrett, som jeg lager av og til, enten til koldtbord, eller til julefrokosten. Den kanFortsett å lese «Cabaret»
- Dansk smørrebrød med leverposteiDansk smørrebrød er rugbrød eller annet grovt brød som er smurt med smør og dekket med pålegg. Smørrebrød kalles gjerneFortsett å lese «Dansk smørrebrød med leverpostei»
- Dulce de lecheDulce de leche er karamellisert melk som smaker fantastisk godt. Du kan bruke den på havregrøten eller på brødskiva ellerFortsett å lese «Dulce de leche»
- Eggerøre – eggehakkEggerøre eller eggehakk tror jeg nesten ikke jeg kjenner noen som ikke liker. Det smaker godt, både til frokost, lunsj,Fortsett å lese «Eggerøre – eggehakk»
- EggesalatEggesalat er et pålegg, som de aller fleste liker. I forbindelse med at det ble egg igjen etter lunsjen påFortsett å lese «Eggesalat»
- Eriks eplegeléEriks eplegelé er broderns spesialitet og den smaker helt nydelig. Den kan brukes som pålegg, men passer også perfekt tilFortsett å lese «Eriks eplegelé»
- FarematVi kalte alltid morfaren min for far og siden han var verdens aller snilleste, elsket vi å være sammen medFortsett å lese «Faremat»
- Fine rundstykker med frømiksFine rundstykker med frømiks er luftige og saftige og nydelig tilbehør til supper, gryteretter, eller til frokost med deilig påleggFortsett å lese «Fine rundstykker med frømiks»
- Fint grytebrødFint grytebrød er både lettvint og godt, men du må beregne litt tid, for det bakes over 2 dager. DuFortsett å lese «Fint grytebrød»
- Første juledag spiser vi lang julefrokostFørste juledag spiser vi lang julefrokost, med masse deilig mat og alle som kan krype og gå er invitert. JegFortsett å lese «Første juledag spiser vi lang julefrokost»
- FrokostomelettFrokostomelett i en eller annen variant hører ofte med til helgekosen hos oss. Jeg liker å kose meg med enFortsett å lese «Frokostomelett»
- GalettesGalettes er pannekaker laget av bokhvetemel. De brukes gjerne til frokost eller lunsj, med godt fyll i eller til dessert,Fortsett å lese «Galettes»
- Grove rundstykkerGrove rundstykker er både sunt og godt og det er heller ikke så vanskelig å lage. Jeg pleier å bakeFortsett å lese «Grove rundstykker»
- Grovt grytebrødGrovt grytebrød er lettvint å lage, siden det ikke er noen elting, men det tar lang tid. Du setter deigen den førsteFortsett å lese «Grovt grytebrød»
- HavregrøtHavregrøt er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Jeg vokste opp medFortsett å lese «Havregrøt»
- Havregrøt med banan, rosiner og mandelflakHavregrøt med banan, rosiner og mandelflak er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alleFortsett å lese «Havregrøt med banan, rosiner og mandelflak»
- Hjemmelagd müsliHjemmelaget müsli kan tilpasses enhver smak og den kan bli sunnere enn ferdigkjøpt, siden du har kontroll på sukkermengden. JegFortsett å lese «Hjemmelagd müsli»
- Hjemmelaget primHjemmelaget prim smaker kjempegodt. Du kan gjerne bruke brunostskalker i denne oppskriften. 1/2 kg brunost 1 boks usøtet kondensert melkFortsett å lese «Hjemmelaget prim»
- Hjemmelaget rekesalatHjemmelaget rekesalat er perfekt å lage etter du har servert ferske reker. Jeg skreller dem med en gang vi harFortsett å lese «Hjemmelaget rekesalat»
- Hjemmelaget rekesalat med stingHjemmelaget rekesalat med sting er ikke komplisert, det smaker godt og du kan fylle på med akkurat så mye rekerFortsett å lese «Hjemmelaget rekesalat med sting»
- JulegløggsildJulegløggsild er kjempeenkel å lage og smaker veldig godt til julefrokosten. Husk å beregne tid til at smakene skal fåFortsett å lese «Julegløggsild»
- KarrisildKarrisild fås kjøpt i matbutikken, men den er ikke i nærheten så god som den du lager selv. Jeg vanner alltidFortsett å lese «Karrisild»
- Kjempegode og luftige rundstykkerHjemmelagde rundstykker er veldig godt. Jeg baker alltid dobbel porsjon for å ha noen i fryseren til senere. Denne oppskriftenFortsett å lese «Kjempegode og luftige rundstykker»
- KrepsesalatKrepsesalat er deilig på brødskiva, rundstykket eller i en baguette. Den er også super som en del av et koldtbord.Fortsett å lese «Krepsesalat»
- KyllingsalatKyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du harFortsett å lese «Kyllingsalat»
- Kyllingsalat med karri og ananasKyllingsalat med karri og ananas smaker godt på brødskiva, rundstykket eller i en baguette. Jeg synes det kan være godtFortsett å lese «Kyllingsalat med karri og ananas»
- Kyllingsalat med karri og eksotisk fruktKyllingsalat med karri og eksotisk frukt passer både til frokost, lunsj, eller som en liten kveldssnack. Den er god påFortsett å lese «Kyllingsalat med karri og eksotisk frukt»
- La bouilleLa bouille er en grøt som brukes til frokost i deler av Afrika. Du kan legge bær på toppen etterFortsett å lese «La bouille»
- Leverpostei – patéLeverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, menFortsett å lese «Leverpostei – paté»
- Luftig og kjempegod loffLuftig og kjempegod loff er lett å lage og kan gjerne fryses ned og tas opp senere. 125 g smørFortsett å lese «Luftig og kjempegod loff»
- Makrell i tomat – hjemmelagetNår vi har makrell igjen etter middagen, enten stekt eller grillet, lager jeg makrell i tomat og det er veldigFortsett å lese «Makrell i tomat – hjemmelaget»
- MalawahMalawah er pannekaker fra Djibouti, Etiopia Jemen og Somalia, som ofte brukes med honning på, til frokost. 3 dl hvetemelFortsett å lese «Malawah»
- MangokarrisildMangokarrisild er inspirert av smaker fra landene rundt den persiske gulfen og den er lett å like for nybegynnere iFortsett å lese «Mangokarrisild»
- Måsegg til frokostMåsegg til frokost er en nord-norsk delikatesse og man kan vel ikke reise fra Lofoten, uten å ha spist måsegg?Fortsett å lese «Måsegg til frokost»
- Minas granolaMinas granola (en slags müsli) kan brukes til mye forskjellig, både med melk på og som dryss over yoghurt, iskremFortsett å lese «Minas granola»
- Monte Cristo SandwichMonte Cristo Sandwich er ostesmørbrød med skinke, dyppet i eggeblanding før steking. Monte Cristo Sandwichen ble opprinnelig servert i CaliforniaFortsett å lese «Monte Cristo Sandwich»
- MorrapyttMorrapytt er en variant av pytt i panne og en fin rett når du vil bruke opp matrester. Pytt iFortsett å lese «Morrapytt»
- OberstinnesildOberstinnesild er spesialiteten til stefaren min. Den passer perfekt på frokostbordet til jul og er veldig populær i vår familie.Fortsett å lese «Oberstinnesild»
- Oldebestas sild i det grønneOldebestas sild i det grønne er en gammel familieoppskrift og min absolutte yndlingssild. 8 spekesildfileter 2 dl majones 2 dlFortsett å lese «Oldebestas sild i det grønne»
- Omelett med pepper JackostPepper Jackost har kommet i butikken min. Jeg synes den har veldig god smak, med litt sting av jalapeno. OmelettFortsett å lese «Omelett med pepper Jackost»
- Omelett med ramsløkpølseOmelett med ramsløkpølse er godt til frokost, men passer også bra til lunsj, kveldsmat, eller som en del av etFortsett å lese «Omelett med ramsløkpølse»
- Omelett med spekeskinke, sopp og ostOmelett med spekeskinke, sopp og ost passer ekstra godt som en lunsjrett og denne oppskriften er passe til 2 personer.Fortsett å lese «Omelett med spekeskinke, sopp og ost»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- Omelett med tomater og olivenOmelett med tomater og oliven smaker godt til frokost, lunsj, som en kveldsrett eller som en del av et tapasbord.Fortsett å lese «Omelett med tomater og oliven»
- Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløkOstesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk er en av mine favoritter når det gjelder ostesmørbrød. Du kan lage syltet rødløkFortsett å lese «Ostesmørbrød med blåskimmelost og syltet rødløk»
- PepperrotsildPepperrotsild smaker friskt og godt og faller i smak hos de fleste. Om du aldri har lagd sild før, erFortsett å lese «Pepperrotsild»
- PeppersildPeppersild består av 4 typer pepper, hvit, sort, grønn og rosé (som egentlig ikke er pepper). Jeg har brukt syltetFortsett å lese «Peppersild»
- PortvinssildPortvinssild er et velsmakende innslag til julefrokoster og er morsomt å lage. Jeg lager minst ett nytt slag sild hvertFortsett å lese «Portvinssild»
- Potetomelett eller tortillaPotetomelett eller tortilla kan spises som selvstendig rett, til f.eks. lunsj, eller du kan servere den til tapas. 2 løkFortsett å lese «Potetomelett eller tortilla»
- Rekesalat med stingRekesalat med sting er erfekt å lage om du har rekerester, eller når du bare har lyst på noe godt påFortsett å lese «Rekesalat med sting»
- Saftig og sprøtt valnøttbrødValnøttbrød smaker veldig godt. Denne oppskriften gir et saftig brød med knasende sprø skorpe. Jeg bruker det som tilbehør til f.eks. supper ogFortsett å lese «Saftig og sprøtt valnøttbrød»
- Saltet lammelårSaltet lammelår er en tradisjon fra Sørlandet og etter at moren min flyttet til Kristiansand for mange år siden, bleFortsett å lese «Saltet lammelår»
- Sennepssild med grønne eplerSennepssild kan serveres som godt pålegg til julefrokosten, til koldtbord eller til sildebord. Om du ikke har funnet din yndlingssildFortsett å lese «Sennepssild med grønne epler»
- ShakshoukaShakshouka (shakshuka, shakshoka, schakschuka) serveres til frokost i Tunisia, Algerie, Egypt, Libya, Marokko, Iran, Jordan, Saudi Arabia, Palestina og Israel.Fortsett å lese «Shakshouka»
- SildesalatSildesalat er enkelt å lage selv og det smaker mye bedre enn den du får kjøpt ferdig. Sildesalat smaker nydeligFortsett å lese «Sildesalat»
- SildetallerkenSildetallerken passer til frokost, forrett, lunsjrett eller som kveldskos. Sild brukes i hele Skandinavia, Storbritannia, de baltiske landene, Nederland, Øst-Fortsett å lese «Sildetallerken»
- SkagenrøreSkagenrøre eller skagensalat smaker frisk og god og kan brukes som en deilig forrett, som lunsj i en baguett ellerFortsett å lese «Skagenrøre»
Se innlegg for å abonnere på nettstedets nyhetsbrev.
- SkalldyrsalatSkalldyrsalat passer godt som en lekker forrett, og som frokost eller lunsj på godt brød. Du kan selvfølgelig bruke ferskeFortsett å lese «Skalldyrsalat»
- SolbærsildSolbærsild er noe helt nytt for meg, men jeg er veldig glad i solbær og regnet med at det måtteFortsett å lese «Solbærsild»
- SoppomelettSoppomelett er mettende og perfekt i disse sopptider, men kan selvfølgelig lages med sopp fra butikken hele året. Selv omFortsett å lese «Soppomelett»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- SurdeigsbrødSurdeigsbrød er godt og sunt. Dr. Oetker har laget en tørr surdeig, som er enkel og praktisk i bruk ogFortsett å lese «Surdeigsbrød»
- SursildSursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sildFortsett å lese «Sursild»
- SylteSylte er et av favorittpåleggene mine og den hører helt klart til julefrokosten vår. Det er ganske morsomt å lageFortsett å lese «Sylte»
- Syltet laksSyltet laks er det nyeste tilskuddet til julefrokosten vår og er veldig populært. Syltet laks kan også brukes som forrett.Fortsett å lese «Syltet laks»
- TabascosildTabascosild er morsomt, raskt og enkelt å lage. Det eneste som tar tid er ventingen, men denne tiden kan brukes tilFortsett å lese «Tabascosild»
- TacosildTacosild er lett å like og kan være barn og unges vei inn i sildens vidunderlige verden. 1 glass tomatsildFortsett å lese «Tacosild»
- ThaisildThaisild er en av de nyere sildevariantene på frokostbordet i jula, hos oss. Det høres kanskje merkelig ut å blandeFortsett å lese «Thaisild»
- Toast – ostesmørbrødToast – ostesmørbrød har vært tradisjon i England siden Victoriatiden, men spises i en eller annen variant i store delerFortsett å lese «Toast – ostesmørbrød»
- Tuvas gode frøkjeksTuvas gode frøkjeks smaker veldig godt, både med og uten ost på. De holder seg lenge også, om du oppbevarerFortsett å lese «Tuvas gode frøkjeks»