Fylt, gratinert paprika

Fylt, gratinert paprika

Fylt, gratinert paprika er godt som forrett, lunsjrett etter en liten kveldsrett. Det er også en super måte å bruke opp rester på. Det er gulrot i kjøttsausen, men den merkes ikke på smaken, den gjør bare retten sunnere.

Kjøttsaus:

1 gulrot i bittesmå terninger

2 rødløk, finhakket

1 ss tørket basilikum

1 ss oregano

600 g karbonadedeig

1 finhakket rød chili

1 neve finhakket fersk basilikum

2 fedd finhakket hvitløk

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 ss tomatpuré

Salt og pepper

Rødløk og gulrot stekes i litt olje. Tilsett karbonadedeig, hvitløk, chili, tørket basilikum, oregano, fersk basilikum, hakkede tomater, tomatpuré, salt og pepper. Sausen skal koke til den får en naturlig sødme, så gjerne en time eller to.

Fylt, gratinert paprika:

4 store paprika

Kjøttsaus

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Del paprikaene i 2, ta ut stilken og, de hvite innerveggene og steinene. Legg dem med åpningen opp og dryss i litt salt og pepper. Fyll paprikaene med kjøttsaus, dryss på ost og sett dem på en bakepapirkledd bakeplate i ovnen på 200 grader i 20 – 30 minutter, til de har blitt gylne og lekre.

 

Fylt paprika
Fylt, gratinert paprika

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese