Gado gado er en nydelig rett fra Indonesia og en av mine favoritter. Denne retten kan lages med kylling, eller om du vil ha en vegetarrett, kan du bruke tofu i stedet.
Gado gadosaus:
150 g peanøttsmør
4 ts rød karripasta
1 ss fish sauce
6 ts Ketjap Manis
1 ts sambal oelek
1 ts salt
2 ts hvitløk fra tube eller glass
3 ss limesaft
2,5 dl kokosmelk
2,5 dl vann
Bland alle ingrediensene i en liten kjele på middels lav varme. La det småkoke i 5 minutter, til den tykner. Rør jevnlig, slik at sausen ikke fester seg i kjelebunnen. Hvis sausen er for tykk, tilsetter du mer vann, den skal være rennende. Smak til og juster slik: lime for mer surt, salt, sukker for søtt.
Dekk til og hold varmt.
Grønnsakene:
2 poser babyspinat
1 pose friske bønnespirer
200 g minipoteter, kokt og delt i skiver
1/2 agurk, i skiver på skrå
4 hardkokte egg, skrelt og delt i 2
Rekechips (valgfritt)
Kok opp en kjele med vann.
Tilsett poteter og kok i 5 minutter eller til de er gjennomstekt. Bruk en hullsleiv til å overføre til dørslag for å renne av.
Kok bønnespirer i 3 minutter eller til de akkurat har visnet. Overfør til dørslag, press ut overflødig vann.
Tilsett spinat, trykk under for å senke – vil umiddelbart visne. Fjern, overfør til dørslag, press ut overflødig vann.
Tofu eller kylling:
4 ss peanøttolje eller rapsolje
400 g fast tofu eller kylling, lårfilet i skiver
Brun tofu eller kylling i oljen.
Pynt:
2 ss finhakkede peanøtter
Rød chili, i tynne skiver
Lag enten en tallerken for deling, eller individuell. Grønnsaker og egg kan serveres varm eller i romtemperatur, saus bør serveres varm (den tykner når den er kjølig).
Legg grønnsaker og kylling på serveringsfat, topp med egg.
Hell saus i serveringsbolle.
Server Gado Gado-salat med peanøttsaus, peanøtter til strø, fersk chili og rekechips ved siden av.

Du finner mange spennende oppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.