Glaserte svinekotelettspyd er lettvinn mat fra Sør-Øst-Asia, som smaker helt nydelig.
8 svinekoteletter
Marinade:
7 dl brunt sukker
5 dl soyasaus
2 dl hoisinsaus
1 dl tørr sherry
4 ss finhakket fersk ingefær
6 fedd finhakket hvitløk
Skjær svinekoteletter i terninger, bland sammen alle ingrediensene til marinaden og hell halvparten over i en bolle eller mugge. Den skal brukes som saus, så sett den til side til maten skal serveres. Bland svinekoteletterningene sammen med resten av marinaden og la det marinere i minst en time, men gjerne til neste dag.
Tre svinekjøttet på spyd, men spar på marinaden. Grill spydene på middels varme, og smør dem med marinade annethvert minutt, til de er gjennomstekt uten å være tørre. Om du synes de blir litt mørke i stekingen, er det ingen fare. Denne karamelliseringen smaker helt nydelig.
Server med ris eller nudler, sausen og annet ønsket tilbehør. Her har jeg brukt fersk, grillet ananas og pyntet med et korianderblad.
Du finner mange spennende matoppskrifter fra hele verden her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.