Gløgg – glühwein – mulled wine hører julen til. Den kommer opprinnelig fra Romerriket, som en varm, krydret og søtet vindrikk. I Middelalderen ble den servert kald i Frankrike og Tyskland. Den kom til Nord-Europa på 1600-tallet, hvor den ble servert varm i forbindelse med julen.
1 flaske rødvin
2 dl konjakk
1 dl portvin
20 hele kardemommekjerner
12 hele nellik
4 biter kanelbark
2 vaniljestenger
1 ss revet frisk ingefær
2 stjerneanis
400 g sukker
1 appelsin i skiver
Hell alle ingrediensene i en kjele og varm opp til 70 grader. Det er viktig at det ikke koker, for da forsvinner alkoholen. La gløggen trekke på lav varme i minst 40 minutter, slik at smakene får utvikle seg.
Til servering:
2 dl rosiner
2 dl hakkede mandler
Server Gløgg – glühwein – mulled wine i kopper eller glass, men ikke ta med krydderne fra kjelen (du kan ev. sile blandingen). Server med mandler og rosiner ved siden av, så hver enkelt selv kan bestemme mengden.

Du finner mange spennende drinker, både med og uten alkohol her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.