Glutenfritt fiberbrød er lekkert, sunt, godt og mye billigere enn å kjøpe glutenfritt brød.
100 g valnøtter
100 g solsikkekjerner
50 g linfrø
100 g mandler
1, 5 dl glutenfrie havregryn
400 g glutenfri fibermiks eller annen melmiks
1 pk tørrgjær
1 ts salt
5 dl lunket vann
2 ss fiberhusk
Bland sammen vann og fiberhusk og la det svelle ca. 5 min, så det blir en seig blanding. Kjør nøtter, kjerner, frø og havregryn til en fin blanding i en blender eller med en stavmikser. Bland alt godt sammen, til en jevn, fin deig. Tilsett ev. mer vann eller mel om deigen er for tørr eller våt. Sett deigen til heving i 1 time.
Form brødet etter eget ønske og snitt gjerne et mønster med en skarp kniv eller barberblad. Pensle med vann og la den etterheve i ca. 30 minutter. Stekes på 200 grader i ca. 40 minutter og avkjøles på rist.
Du finner flere brødoppskrifter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.