Granateplelaks

Granateplelaks

Granateplelaks er inspirert av smaker fra landene sør og øst for Middelhavet.

700-800 g laksefilet

Granateplemarinade:

3 ss hvit tamarindpasta (ev. hvit miso)

2 ss sirup (eller honning)

2 ss olivenolje

1 appelsin, skall + 1 dl av saften

2 fedd hvitløk, finhakket

4 ss grenadin

1/2 ts salt og sort pepper

Visp sammen alle ingrediensene i en liten bolle, hell den over laksen og la den marinere på et kaldt sted i min. 15 minutter, gjerne over natten.

Steking:

2 ss olivenolje

3 vårløk, finstrimlet

2 fennikeli veldig tynne skiver (bruk gjerne mandolin eller ostehøvel

1,2 dl hvitvin(hvis du har Pernod, Raki, Ouzo, eller annet anisbrennevin, smaker det godt å erstatte en liten skvett av hvitvinen med den)

Salt og pepper

Fres fennikelen i 4 minutter olivenoljen over middels varme i en ekstra stekepanne. Tilsett vårløken og fres videre under omrøring i 2 minutter. Hell i vin, litt salt og pepper og la det småkoke til vinen nesten har fordampet. Hell blandingen i en ildfast form sammen med overskuddsmarinaden og bland det sammen. Legg laksen på toppen og sett formen i ovnen på 180 grader. Steketiden avhenger av størrelsen på laksen om du har delt i porsjonsstykker tar det ca. 10 minutter og en hel filet fra ca. 15 minutter, avhengig av tykkelsen.

Garnityr :

1 dl granateplefrø

1 håndfull persille, finhakket

Når granateplelaksen er klar til servering, dryss over persille og granateplefrø og server granateplelaks med f.eks. couscous eller ris.

Granateplelaks
Granateplelaks

Du finner masse spennende fiskeretter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese