Gratinert hummer er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrett eller 2 pers som hovedrett.
2 hummer
1 sjalottløk, finhakket
1 ss konjakk eller brandy
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
2 dl reven ost, helst gruyère eller en annen ost med mye smak
1/2 ts cayennepepper
2 ss Creme Fraiche
1 ts sennep
Sitron eller lime
Salt og pepper
Del hummeren i to. Fjern paven og tarmen. Om du kjøper hummer på Meny, hjelper de deg med dette. Ta ut kjøttet fra kroppen og klørne og del det i terninger, før du legger det tilbake i skallet.
Fres løken i smøret til den er blank. Tilsett konjakk, creme fraiche og fløte og kok opp. Når det nesten koker røres eggeplommene raskt inn. Etter dette må det ikke koke. Rør inn 1 dl av osten. Smak til med salt, pepper og sennep.
Legg hummerne i en ildfast form og fordel sausen over. Strø på resten av osten. Gratineres midt i ovnen på 220 grader til osten er gyllen.
Serveres med en sitronbåt eller lime og fersk loff.
Du finner flere spennende og varierte skalldyroppskrifter her, og mange spennende og varierte matretter fra fjern og nær her.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.